Haberler

Otogarlarda emekli denetimi! Yüzde 20 indirimi uygulamayan firmalara ceza kesiliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Emeklilere şehirler arası ulaşımda yüzde 20 indirim kampanyasının uygulamasını denetlemek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri harekete geçti. Denetimler otobüslerde sürerken yetkililer, indirimi uygulamayan firmaların bakanlığa bildirilmesi gerektiğini ve şikayetlerin CİMER üzerinden yapılabileceğini belirtti.

Emeklilere ulaşımda yüzde 20 indirim kampanyasının başlamasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda otobüslerde denetime çıktı.

UYGULAMAYAN FİRMALARA CEZA KESİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan etmesiyle birlikte otobüslerle şehirler arası seyahat edecek emeklilere yüzde 20 indirimli bilet alma imkanı sağlandı. Uygulama, 31 Mayıs'ta yürürlüğe girerken bakanlığa bağlı ekipler de denetimlere başladı.

OTOBÜSLER DURDURULDU

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda otobüslerde indirimin uygulanıp uygulanmadığını kontrol eden ekipler otogar çıkışında durdurulan araçların evraklarını kontrol edip yolcuların biletlerine de baktı.

TÜM EMEKLİLER İNDİRİMDEN FAYDALANABİLİR

Uygulama hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Şube Müdürü Faruk Oğuzhan, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını Emekliler Yılı ilan etmesiyle yönetmelikte bir değişiklik yaptık. Tüm emekliler yüzde 20 bilet indiriminden yararlanma hakkına sahipler. Biz de bu indirimin uygulanıp uygulanmadığına bakmak için denetim yapıyoruz.

Kurala uymayan firmaları tespit ettiğimiz zaman firmanın yetki belgesine, karayolu taşıma yönetmeliği kapsamında 5 uyarma ceza puanı veriyoruz. Firma 2 bin küsür civarındaki parayı yatırarak uyarma cezasını kaldırabiliyor. Şikayet kanallarımız açık. Vatandaşlar, yüzde 20 indirim yapmayan firmaları, bakanlığımızın internet sitesinden bize şikayet edilebiliyor. CİMER aracılığıyla da bu şikayetleri yapabilirler. Şikayetleri mutlaka değerlendiriyoruz. Firmanın savunmasını alıyoruz. Kusurlu görünen firmalar hakkında idari işlem yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ulaştırma ve altyapı bakanlığı Ulaşım Yerel Ulaşım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

Kutay Soysal:

NEDEN SADECE OTOBÜSE UÇAKLARADA NEDEN İNDİRİM UYGALAMA GETİRİMİYOR EMEKLİ UÇAĞA BİNMESİNMİ

Yanıtla21166
Niyazi Işık:

Bir nevi ihtiyac diye yapilmis olmali, ucak luks olmuyor mu... Zaten size ucagida verseler bu sefer uzay mekigi istersin

4333
Mevlüt Duman:

Uçak firmaları gariban değil otobüs firmaları gibi

427
mehmet:

bence emeklilik kalksın olay biter. buna vekiller amirler herkes dahil ama.

21
Zasebe Zasebe:

Vayyyy beee denetlemeye bak. Basiretsizlikten başka bir şey değil

Yanıtla24103
Dadaş Erzurumlu:

Hiç bir firma bunu uygulamak zorunda olmamalı. Verin emeklinin doğru dürüst parasını kimseye ezdirmeyin. Bunun dışında yapacağınız her uygulamanın beğenilecek veya uygulanacak tarafı yok. 65 yaş üstünü gözleri ile taciz eden şoförler size ders olmadımı.

Yanıtla599
Hasan Kastamonulu:

Utanç indirimi bunun adı. Emekliyi mağdur et. Promosyonla, ikramiye ile, indirimlerle muhtaç durumuna düşür.

1061
VATANDAŞ:

Bu bilet muhabbeti sadece Emekli mi yoksa emekli eşini kapsıyor mu...

Yanıtla651
Ahmet Hakan:

otobüsün zararını kim karşılayacak

Yanıtla1440
Ismail Celik:

sence zarar ediyolarmi mazot 43 tl iken istanbul sakarya 350 di simdi 400 mazotta 37 tl ve araclar ful dolu saat basi gidiyo

11
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title