Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü

Abone Ol

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde anma programı düzenlendi.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Üzümlü Hükümet Konağı önünde düzenlenen ilk törende, İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Belediye Başkanı Sami Sertadım, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Halil İbrahim Kapan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan jandarma uzman çavuş Cihan Cengizhan, tarihimizdeki her savaşın, her muhaberenin bizim için ayrı bir önemi ve manevi değerinin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Fakat hepimiz tarafından görüleceği üzere Çanakkale Savaşlarının önemi bizim için farklıdır. Çanakkale Savaşları maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekte kalmayıp dünya milletlerinin düşünce yapısının değişiminde büyük etki etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşları'nda askerleri ile verdiği üstün mücadele ve 276 kilogramlık top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş oldukları kahramanlık dünyada çok az bir milletin gösterebileceği kahramanlıktır. Üzerinde yaşadığımız kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, vatan yapmak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet anıyoruz."

Buradaki törenin ardından Üzümlü Orta Okulu çok amaçlı salonunda düzenlenen anma programına geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını okul müdürü Paşa Üstündağ yaptı.

Şiirler ve oratoryo sunumunun ardından anma programı, okul öğrencileri tarafından sahnelenen "Çanakkale Geçilmez" isimli tiyatro oyunuyla son buldu. - Erzincan

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erzincan Nebioğlu Üzümlü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title