Haberler

2. Karanfil Ev Şenliği Başladı

Abone Ol

Bayanlara yönelik etkinliklere ve projelere imza atan Yalova Belediyesi Karanfil Evleri Şenliği Bad Godesberg Parkı'nda başladı

Bu yıl 2.si düzenlenen şenlik, Yalova Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başladı ve açılış töreniyle devam etti.

Açılış törenine Yalova Valisi Osman Çapalı, Vali Yardımcıları Ergun Güngör ve Cezmi Türk Göçer, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Yalova Belediyesi Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Yıldırım, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Özel, Yalova Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

2.Karanfil Ev şenliğinin açılış konuşmasını yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; "Karanfil Evleri 2 senedir bayanlarımıza hizmet vermektedir.

Karanfil Evleri bir sosyal sorumluluk projesidir. Hanımefendiler hem ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla hemde onların toplumsal hayata katılmalarını öngören bir çalışmayla bugün sergilerini açtılar.

2 Bin civarı hanımefendi bütün kış boyunca kurslara gidip bilgiler öğrendiler. Yeri geldi evlerine katkı sağladılar. Bu senede tıpkı geçen sene olduğu gibi yaptığı çalışmaları sergilemek ve evlerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını bir şenlik havasında sizlere sunacaklar.

Gül, Peygamberimizin çiçeği olarak bilinir. Karanfil ise Hz. Ömer'in çiçeğidir ve dört mevsim solmayan çiçektir. Yalovalı hanımefendilerin dört mevsim aynı karanfil gibi solmayan bir çiçek olmaları dileğiyle mutluluklarının daim olmasını temenni ediyor ve bu şenliğinde hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başkan Koçal'ın ardından söz alan Yalova Valisi Osman Çapalı; "Belediyelerin önemli görevlerinden bir taneside insanlarla iç içe olmaktadır. Karanfil Evleride bunun en önemli örneğidir" dedi.

Daha sonra Vali Osman Çapalı, Eşi Zuhal Çapalı ve Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal birlikte açılış kurdelesini keserek 2. Karanfil Ev Şenliği'nin startını verdiler.

Açılış töreninin ardından standları gezen protokol üyeleri tezgah sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgiler alarak, kokteyle katıldılar.

ZEYNEP MANSUR COŞTURDU

2. Karanfil Ev Şenliği'nin akşam programı, TUFAG Halk Dansları topluluğunun gösterisi ve Zeynep Mansur konseriyle devam etti.

TUFAG Halk Dansları topluluğunun Muğla yöresi folklor gösterisinin ardından sahne alan Zeynep Mansur, birbirinden güzel parçalarını Yalovalılar için seslendirdi.

Bursa'ya giderken Yalova'dan sürekli geçtiğini belirten Mansur; "Yalova gerçekten çok çağdaş, medeni bir şehir. Beni bugün sizlerle buluşturan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal'a teşekkür ederim" dedi.

Gecede, Zeynep Mansur ricasını kırmayan Hikmet Yavuz, Yavuz Bülent Bakiler'in 'Bilmemki Nemsin' adlı şiirini okudu. Birbirinden hareketli parçalarıyla bir saat sahnede kalan Zeynep Mansur'a konser sonunda Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal Yürüyen Köşk simgesi hediye ve çiçek vererek teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Kültür Sanat Yerel Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title