Haberler

2023 İhracat Stratejisinde Markalaşma ve Gaziantep" Paneli

Abone Ol

Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölgesi Müdür Yardımcısı Görüm: "Bizim 2023 marka hedeflerimiz istikrarlı pazarlardan kararlıkla devam etmek, yeni pazarlara gitmek, yeni ürün inovasyonuyla ve ürün çeşitliliğiyle dünyada ihracat payımızı artırmak"

Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölgesi Müdür Yardımcısı Yasemin Görüm, "Bizim 2023 marka hedeflerimiz istikrarlı pazarlardan kararlıkla devam etmek, yeni pazarlara gitmek, yeni ürün inovasyonuyla ve ürün çeşitliliğiyle dünyada ihracat payımızı artırmak" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce (TİM) düzenlenen ve moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın yaptığı, "2023 İhracat Stratejisinde Markalaşma ve Gaziantep" Paneli, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde (GAİB) gerçekleştirildi.

Görüm, seminerde, devlet teşvikleri, hedefler ve araştırmalar konusunda bilgi verdi. Gaziantep'in çok sayıda yatırımcı ve yatırımcı ruhunun bulunduğu bir olduğunu vurgulayan Görüm, "Bizim 2023 marka hedeflerimiz istikrarlı pazarlardan kararlıkla devam etmek, yeni pazarlara gitmek, yeni ürün inovasyonuyla ve ürün çeşitliliğiyle dünyada ihracat payımızı artırmak. Peki araçlarımız ne. Bize düşen bölümüyle... Biz siz bu hedeflere ulaşırken tüm düzeninizi sağlayabilecek imkanlarla devlet yardımları kapsamında yanınızda olmaya çaba harcıyoruz Ekonomi Bakanlığı olarak" şeklinde konuştu.

Devlet oranlarını kullanan firmaların istenilen oranda olmadığına dikkati çeken Görüm, bütün firmaların yardımlardan faydalanması gerektiğini vurguladı.

"Lojistik maliyetlidir, zorlu bir yolculuktur"

Bakanlığın araştırmalarını anlatan Görüm, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'te rekabet gücü çok yüksek. Bu anlamda 10 şehrimiz arasında yer alıyor. Ayrıca bizim yaptığımız araştırmalarda devlet yardımları niteliği olarak, Gaziantep'te hangi yardımların kullanılması gerektiğini düşündüğümüzde yeni ürün inavasyonuna ilişkin yardım şekillerinin ve markalaşma yardımları yer alıyor. Çünkü yeni araştırmalarımda en çok ürün çeşidine sahip, en çok pazar çeşitliliğine sahip ilk 10 ilimiz arasında."

Görüm, çok daha ürün, çok daha pazar ve tüm devlet yardımlarının kullanılmasıyla Gaziantep'ten çok ciddi hamle beklediklerini belirtti.

TİM Genel Sekreteri Mustafa Mente de 2023 için öngörülen resmi mümkün kılmak için bütün tarafları uyumlandırmaya çalışacaklarını söyledi. Mente, 2023 hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Gaziantep'in Türkiye ihracatına yaptığı katkıyı anlattı.

Kentin büyük bir zenginliği ve sanayisi olduğunu vurgulayan Mente, "Ben Gaziantep'i 2023 hedefini rahat bir şekilde yakalayacağını düşünüyorum" dedi.

UPS Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Teoman Ünal da lojistik zorluklar ve maliyetleri anlattı.

Dünyanın en eski ve en büyük lojistik ağlarından birinin Gaziantep'te geçen İpekyolu'nun olduğunu belirten Ünal, "Çin'den Akdeniz'e limanlardan geçiyorlarmış. Lojistik maliyetlidir, zorlu bir yolculuktur. Yeni pazarlara ürünleri taşıyorlar ve oralarda ürünleri çok daha yüksek fiyatlar ve marjlarla satabiliyorlar" diye konuştu.

Global Connection Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özkan da vizyonun hep bugünden geleceğe algılandığını, gerçek anlamda ise yapılmış bir gelecek projeksiyondan bugüne bakmak olduğunu söyledi.

İmkansızlığı başarmak

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da şehrin ham maddesi ve lojistik noktasında bir altyapısının olmadığını belirtti. Gaziantep'in girişimci bir kent olduğuna dikkati çeken Bartık, "Gaziantep'in temelinde imkansızlığı başarmak var" diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ise Gaziantep'in zoru başarmanın sevdalısı olan bir kent olduğunu söyledi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Ekonomi Bakanlığı Hakan Güldağ Marmara Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title