Haberler

21. Yüzyılda Girişimcilik' İnovasyon Cafe'de Tartışıldı

Abone Ol

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TargeT Teknoloji Transfer Ofisi (TargeT TTO) tarafından başlatılan ‘İnovasyON Cafe’ buluşmalarının ilki, ‘21. Yüzyılda Girişimci Olmak’ temasıyla ve TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TargeT Teknoloji Transfer Ofisi (TargeT TTO) tarafından başlatılan 'İnovasyON Cafe' buluşmalarının ilki, '21. Yüzyılda Girişimci Olmak' temasıyla ve TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Buluşmanın selamlama ve giriş konuşmasında, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, '21. Yüzyılda Girişimci Olmak' temasıyla ve TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner'in katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin, 'İnovasyON Cafe' konseptinde on beş günde bir gerçekleştirmeyi planladıkları zincirleme buluşmaların ilki olduğunu belirterek, artık Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik konularında farkındalık oluşturma faaliyetlerinin yanında, salon toplantılarına ve konferanslarına ek olarak; laboratuvar, beyin fırtınası, fikir ve strateji oluşturma etkinliklerine de yoğunlaşmak istediklerini söyledi.

Daha rahat ortamlarda, her seferinde farklı bir kafede, önceden belirlenen bir konuda, o konunun uzmanı ile birlikte öğrenci ve girişimcilerle buluşacaklarını ve etkileşimli bir tartışma ve ortamı sunacaklarını söyleyen Prof. Dereli, bu etkinlikleri GAÜN TV'den canlı olarak yayınlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

"Girişimcilik uçurumdan atlayıp aşağı düşene kadar uçak yapmaktır" sözüyle konuşmasına başlayan TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, bu sözün risk alma, hayatta kalma, hızlı bir şekilde bir şey üretme, fırsat görebilme gibi pek çok tanımı içerisinde barındırdığını ifade etti. Girişimciliği dört ana evrede incelediklerinin belirten TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, ilk evresinin motivasyon olduğunu söyledi.

Türkiye'de son beş yılda açılan ve kapanan işletme sayısındaki artış hakkında bilgi veren Coşkuner, "Ortalama her yıl 128 bin işletme artıyor. Girişimciyiz, iş kuruyoruz ama büyüyemiyoruz. Eğer KOBİ'ler büyümeyeceğim derse ve bir defans sağlarsa başkaları büyüyor ve onlar kapanıyor. Her yıl kurulan işletmelerin yüzde 20'si ilk yılında, beş yılın sonunda da yüzde 80'i kapanıyor. Dolayısıyla bilimsel metotlar kullanmamız gerekiyor" diyerek, bilimin girişimcilikte ve profesyonellikte kullanılması gerektiğini söyledi.

Girişimci niteliğin sahip olması gereken özellikler hakkında bilgi veren Coşkuner, "Girişimci olmak istiyorsanız, iyi bir lider şapkasına sahip olmanız gerekiyor. Çünkü o şirketi büyütebilmek, vizyon katabilmeniz ve riskleri alabilmeniz için sizin bir lider olmanız gerekiyor. Çünkü arkanızdan da insanları sürüklemeniz gerekiyor" diyerek, girişimcinin aynı zamanda risk algısı yüksek ve karar alma becerisine sahip olması gerektiğini vurguladı.

21. Yüzyılda yatırımcıların, endüstrinin önem verdiği konuların en başında mobil uygulamaların olduğunu söyleyen Coşkuner, mobil oyun sektörü, dijital sağlık teknolojileri, Batarya ve pil olan teknolojiler, büyük veri (Big Data) ve enerjinin çok önemli konular haline geldiğini ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi İbrahim Coşkuner Dereli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title