Haberler

"25 Kasım Stadyumu Avm Değil Yeşil Alan Olsun"

Abone Ol

Edirne Kent Konseyi Edirne'nin ihtiyacı olduğuna vurgu yaptıkları 25 kasım Stadının AVM değil bir yeşil alan olması adına sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu ile birlikte siyasi partilerden destek istemek...

Edirne Kent Konseyi Edirne'nin ihtiyacı olduğuna vurgu yaptıkları 25 kasım Stadının AVM değil bir yeşil alan olması adına sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu ile birlikte siyasi partilerden destek istemek amacıyla AK Parti İl Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Edirne Kent Konseyi'nin önderliğinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Çevre Gönülleri Derneği, Edirne Esnaf Odaları Birliği ve Edirne Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği (EDAYKO) yönetimlerinden birer temsilcinin katıldığı çalışma grubu, 25 Kasım Stadyumu'nun AVM değil, yeşil alan olması için AK Parti İl Başkanlığına dosya sunarak destek istediler.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, 25 Kasım Stadı'nın yeşil alan olması için sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir çalışma grubu oluşturduklarını belirtti. Demir, "Bu çalışmada grubumuzda ayrıca Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği de bulunmakta. Hepimizin bildiği üzere 25 Kasım stadı protokolle TOKİ 'ye devredildi. Protokol ile TOKİ' ye devredilme ardından Edirne'ye 10-15 bin kişilik bir stat 3-5 bin kişilik bir spor salonu yapılacak. Biz bunu Edirneliler olarak bu yapılacak sevinç ile karşıladık. Ama şöyle bir sıkıntı söz konusu bunun karşılığında Edirne'nin en değerli yerinin TOKİ' ye devredilmesi bizleri üzdü ve rahatsız etti. Bu çerçevede de Edirne kent konseyi bir çağrıda bulundu, gelin kente karşı bu kötülüğü yapmayalım. El birliği ile Edirne'deki tüm sivil toplum örgütleri, siyasi partiler yan yana duralım. Evet bu stadyum ve spor salonu Edirne'nin ihtiyacı için yapılması gerekiyor. Bu yapılsın, ama bunun karşılığında Edirne'nin en değerli yeri alınmasın, tüm kentliler olarak bu süreci birlikte yönetelim ve o alan yeşil alan olsun. Çok amaçlı bir yeşil alan olsun. Konserlerin yapıldığı, tiyatroların yapıldığı, çocukların dolaşabildiği, yaşlıların dolaşabildiği, bir festivalin yapılabildiği bir yeşil alan olsun diye bir çalışma yürütüyoruz. Bu çerçevede de bir çağrıda bulunduk, Edirne'deki 51 kurum buna imza attı. Bizde bu görüşü paylaşıyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkan Vekili olarak yönetim kurulu üyesi Nesim İba, dosyayı kabul ederek, "Osmanlı döneminde zaten ayrıca buranın Tatarhaniler mezarlığı olarak geçiyor. Daha önce dönemin Valisi Nusret Miroğlu tarafından eski elektrik fabrikası da onarıma girmişti. Kazılar yapıldığında altından mezarların çıktığı, nehir taşkınlarından dolayı üzerlerinin toprakla örtüldüğünü göreceksiniz. Bunu yanında Pazartesi pazarının bulunduğu alanda birlikte olmak üzere meydan alanı olabilir. Edirne'nin de meydan eksikliği var. Bu konuda inşallah biz de sizinle birlikteyiz, bu konuda elimizden gelenin yapılacağından hiç şüpheniz olmasın. Biz de sunduğunuz dosyayı kabul ederek, hassasiyetinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özer Demir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title