Haberler

25 Yıllık Hayal, Gerçek Oluyor

Abone Ol

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Güldüren köyünde, Eskişehir DSİ 3.Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Sulama Gölet'inin yapımına başlandı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Güldüren köyünde, Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Sulama Gölet'inin yapımına başlandı.

AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, Yönetim kurulu üyeleri ve partililer Güldüren köyünün 3 Km batısında bulunan Çamağıl mevkisinde yapımına başlanan ve yaklaşık 1 Milyon 700 bin liraya mal olacak sulama göledi alanında çalışmaları yerinde inceleyerek gölet yapım ihalesini alan Ata Yapı sorumlusu Atilla Güney ve köy Muhtarı Nurettin Keleş'ten bilgi aldı.

AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, "

Güldüren Sulama Göledi, köylünün yaklaşık 25 yıldan bu yana hayalini kurduğu bir proje. Sulama göledinden Güldüren köyünün yanında Hisarcık ilçesi ve Hasanlar beldesi de faydalanacak. Araziler bu proje ile hayat bulacak. Hisarcık ve Güldüren köyüne hayırlı olsun" dedi.

Gölet alanının, gölet yapıldıktan sonra mesire alanı olarak da düzenlenebileceğini ifade eden Çalışkan, " Gölet tamamlandığında gölet etrafı ormanlık olduğu için bu alan çam ağaçlarının bulunduğu muhteşem bir mesire alanına dönüştürülebilir. Yapılacak çalışmalar sonucunda gölet alanı yörenin cazibe merkezi haline getirilebilir. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız. Göledin yapılmasında emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Kütahya milletvekillerimize ve Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Göletle ilgili teknik bilgi veren Ata Yapı sorumlusu Atilla Güney, "Gölet 0.561 hektometreküp su toplama hacmine sahip olup, gölalanı 85 dekar, gölet uzunluğu ise 107 metre ve yüksekliği 23 metredir. Aralık 2012 Tarihinde tamamlanacak olan sulama göledi hayata geçtiğinde 690 dekar alanda sulu tarıma geçilecektir " dedi.

(MU-EFE-

09.04.2012 11: 27: 20

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Çalışkan Eskişehir Hisarcık Kütahya Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title