Haberler

26 Ağustos Tanıtım Parkı'na "Kurbanlı ve Dualı" Start

Abone Ol

Çevre ve Orman Bakanlığı Tarafından Yürütülen Proje Kapsamında, Afyonkarahisar'a Kazandırılacak Olan 26 Ağustos Tanıtım Parkı'ndaki Çalışmalar Başladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, Afyonkarahisar'a kazandırılacak olan 26 Ağustos Tanıtım Parkı'ndaki çalışmalar başladı.

Afyonkarahisar-İzmir-Antalya yol kavşağına yapılacak olan park alanında incelemelerde bulunan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, parkın kent için çok büyük önem arz ettiğini belirtti. Parkın aynı zamanda zengin bir floryaya sahip olacağına dikkat çeken İmga, başta Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Projeyle ilgili bilgiler veren İl Çevre ve Orman Müdürü Coşkun Ulu ise bakanlık tarafından ülkenin ulusal ve uluslararası düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bu sahalara olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi ve bu alanların koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılmasının amaçlandığını söyledi. Etüt çalışmasıyla 26 Ağustos Tanıtım Parkı ve yakın çevresini kapsayan 65 hektarlık alanın, bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliği yanısıra manzara bütünlüğü içerisinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun bir tabiat parçası niteliği taşıdığını belirten Ulu, "Bu nedenle 65 hektarlık alan, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın onayıyla 26 Ağustos Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Bakanlığımızca yürütülen proje kapsamında Tabiat Parkı haline dönüştürülecek olan bu alan ile halkın piknik ve mesire ihtiyacı karşılanırken, günübirlik ziyaretler sırasında doğal kaynakların tanınması ve doğa koruma bilincinin sağlanması hedeflenmektedir. Projenin uygulanmasıyla alanda yaklaşık 100'den fazla değişik bitki türünden 40 bine yakın fidan dikimi yapılarak flora ile Afyonkarahisar'da bulunan yaban hayvanı türlerinin tanıtıldığı fauna tanıtım alanı oluşturulacak ve ayrıca zaman zaman su tutan ancak genellikle kuru vaziyette olan Akören Gölü'nün sürekli olarak su tutması temin edilerek, kuşların barındığı göl haline getirilip halkın doğayı tanıması sağlanacaktır" dedi. Coşkun Ulu, Vali Haluk İmga'ya proje üzerinde de bilgiler verdi. Parktaki çalışmaların başlaması nedeniyle düzenlenen sade törende kurban kesilerek dua edildi.

(ATA-Y) 02.06.2008 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title