3 Kişinin Öldüğü Patlamanın Sorumluları Aranıyor
Batman'da Şelmo Petrol Sahası Doğalgaz kuyusunda yaşanan patlama ve üç kişinin ölümü ile ilgili netice yok...
Acılı baba konuştu : "3 canın hiç mi kıymeti yok?"
2011 yılında Batman'ın Kozluk İlçesi mıntıkasındaki Şelmo Petrol Sahası Doğalgaz kuyusunda yaşanan patlama ve üç kişinin ölümü ile ilgili hukuki süreçte herhangi bir gelişme yaşanmadı.
17 Şubat 2011 tarihinde Kozluk İlçesine bağlı Şelmo Petrol sahasında doğalgaz dolum tesislerinde yaşanan patlamada hayatını kaybeden 3 kişi için hukuki süreç devam ediyor. Patlamada feci şekilde can veren Halil İbrahim Çelik, Sabahattin Sönük ve Hasan Hüseyin Deniz'in yakınları adaletin tecelli etmesini bekliyor. Patlamada oğlunu kaybeden TPAO Emeklisi acılı baba Halil İbrahim Çelik'in babası Ramazan Çelik, patlamanın 3 yılında adaletin işlemediğini iddia etti. Doğru dürüst bir ceza dosyasının bile açılmadığını ifade eden Çelik, patlamadan TPAO ve ilgili yüklenici firmaları sorumlu tuttu. Kendisinin uzun yıllar Saha Ustabaşı olarak TPAO'da görev yaptığını ve sistemi iyi bildiğini ifade eden Baba Ramazan Çelik, "Patlama tamamen TPAO'nun hatasıdır" iddiasında bulundu.
"EPDK, KUYU KAPATMASIN DİYE İŞ ACELEYE GELDİ VE PATLAMA YAŞANDI"
Patlamada oğlunu kaybeden ve 3 yıldır hukuk savaşı veren TPAO Emeklisi Ramazan Çelik, ilgililerin ve sorumluların tespit edilip cezalandırılmasını istedi. Gazetemize konuşan Ramazan Çelik "4 yıldır patlamaya ilişkin herhangi bir gelişme yaşanmadı ve hukuki süreçte ilerleme kaydedilmedi. Hatta bir ceza dosyası dahi hazırlanmadı ve halen sorumlular bulunamadı. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) 2006 yılında kazılmış doğalgaz kuyusu için 5 yıl süre verdi. Eğer 5 yılda kuyuda retim olmazsa kuyu resmen kapatılması lazım. Ama TPAO Yetkilileri, apar topar ve derme-çatma ekipmanlarla detaylı güvenlik önlemleri almadan ruhsat iptali olmasın diye kuyuyu faaliyete geçirdiler ve bu neticede patlama meydana geldi" diyerek patlamadan TPAO'yu sorumlu tuttu.
4 YILDA 4 BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI
Patlamanın 3. yılında acılarının halen taze olduğunu belirten Ramazan Çelik "4 yıl içinde toplamda 4 bilirkişi raporu çıktı. Raporlarda genel itibariyle ağırlıklı olarak TPAO daha sonra gaz şirketi ve son olarak da personel taşımacılığı yapan alt yüklenici firmalar sorumlu tutulmuş. Güvenlik tedbiri almayan TPAO işçilerinin pozisyonunda suç unsuruna rastlanmadı" dedi.