3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde düzenlenen Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali, 3. gününde 90 metre sabit puta atışları ile devam etti.
Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali, 3. gününde 90 metre sabit puta atışları ile devam etti.
Festivalin 3. günü 90 metre sabit puta atışları Vali İbrahim Halil Çomaktekin'in ok atışıyla başladı.
Vali Çomaktekin burada yaptığı konuşmada Gümüşhacıköy ilçesindeki geleneksel okçuluk festivalinin her şeyin düşünülerek organize edilmiş bir festival olduğunu söyledi.
Festivalin her geçen yıl katılım sayısını artırarak devam ettiğini vurgulayan Vali Çomaktekin, "Bizler Amasyalı olarak çok zengin bir kültürün mirasçısıyız. O kültürleri sahiplenmek, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Okçulukta bunlardan biri" dedi.
CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal ise kuşun kanadı, Türk'ün atıyla anıldığını belirterek, at üstündeki Türk'ün ise okçuluğu ile dünyaya nam saldığını söyledi.
Özellikle Osmanlı İmparatorluğu zamanında okçuluğun büyük öneme sahip olduğunu belirten Topal, söz konusu festival sayesinde geleneklerin yaşatılmasının önünün açıldığını dile getirdi.
Konuşmaların Ardından Kayseri Kayı Okçuluk ve Savaş ekibi ile Ankara Atlı Okçuluk ekibi at üstünde ok atarak izleyenlerden beğeni topladı.
Geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalde 50 libre altında 467 metre uzağa ok atarak dünya rekoru kıran Macar okçu Manus Jozsef, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri anısına Manisa Valiliği'ne verilmek üzere kendi yaptığı yayı Amasya Valisi İbharim Halil Çomaktekin'e teslim etti.
Vali Çomaktekin, Macaristan ve Türkiye'nin kardeş ülke olduklarını belirterek Macar okçu Manus Jozsef'e bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek emaneti yerine ulaştıracağını sözlerine ekledi.