Haberler

4 İl Engelliler İçin Elele

Abone Ol

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Orta Karadeniz Engelliler Derneği ile Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği'nin...

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Orta Karadeniz Engelliler Derneği ile Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği'nin ortaklığında Özürlüler Destek Programı bünyesinde Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum'u kapsayan 'Elele' projesinin tanıtımı Amasya'da yapıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Amasya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Halil Erkan Erişti, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Bağçuvan, diğer yetkililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Proje kapsamında Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum illerinde farklı özür gruplarına yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, tüm kamu kurumlarını ve yerel yönetimleri bir araya getirerek konu hakkında bilgi vereceklerini belirten Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, proje kapsamında 4 ilden 80 temsilcinin proje kapsamındaki eğitimlerden yararlanmasını beklediklerini belirtti.

Proje tanıtım toplantılarına Tokat ve Çorum'da devam edileceğini anlatan Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım, engellilik, engelli hakları, hak temelli yaklaşım, savunuculuk ve ayrımcılıkla mücadele konularında duyarlılık sağlanmasını amaçlayan bilgilendirme toplantılarının ardından Samsun'da tüm katılımcıları kapsayan bir buluşma toplantısı gerçekleştirileceğini söyledi.

Samsun ve Amasya İl Müdürlüklerinde AR-GE birimleri oluşturulduğunu vurgulayan Amasya İl Müdürü Ahmet Duman da, Engelliler Destek Programı kapsamında ilerleyen süreçte yeni projeler üretilmesine ilişkin çalışmalarda bulunulduğunu kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Karadeniz Elele Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title