Haberler

55 Aday Memurun Yetiştirilmeleri İle İlgili Eğitime Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Vali Harput'un Açılış Konuşması İle Başlayan Eğitim Seminerine Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler İle Afet Koordinasyon Merkezi Müdürü İbrahim Tarı Katıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un açılış konuşması ile başlayan eğitim seminerine Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler ile Afet Koordinasyon Merkezi Müdürü İbrahim Tarı katıldı. Seminer öncesi Afet koordinasyon merkezi binasının açılışını da yapan Vali Harput, Binayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Harput burada yaptığı konuşmasında; "Son zamanlarda Japonya'da meydana gelen deprem ve sonrasındaki tsunami ile Deprem ve tabi afetlerin hayatımızdaki yerini bir defa daha sorgulamamız lazım. Bursa'mızda hepimizin bildiği gibi 1. Derecede öncelikli afet bölgesi. Bu gün Bursa'mızda ki afetle ilgili son durumlar hakkında arkadaşlarımızın tedbirlerinin ne durumda olduğunu yerinde görmek çalışmalar hakkında bilgi almak ve özellikle bundan sonra yapılacak çalışmalara hız kazandırmak üzere arkadaşlarla bir değerlendirme yapıyoruz. Altı tane deprem Araştırma İstasyonu kuracağız. Ayrıca bir tane de deprem araştırma merkezi ön görüyoruz. Yine depreme karşı daha evvel inşaatını başlayıp bitirdiğimiz insanların depremle beraber yaşamayı öğrenmesi ve bilmesi ve herhangi bir depremde insanların panik ile değil de soğukkanlı hareket etmelerini sağlamak bakımından önemli bir Deprem Eğitim ve Smilasyon Merkezi yaptık. Japonya'da dikkat ederseniz insanlar depremden ölmedi.

Onun için Ülkemizde insanlar aşırı panik yaparak hayatlarını kaybediyorlar. Bunun için Deprem Eğitim ve Smilasyon Merkezini bu yıl bitirip bütün eğitim kurumlarını, bütün halkımızı eğitime alacağız. Bu deprem için önemli bir faaliyet olacak. Bunun dışında herhangi bir depreme karşı da Afet Kurtarma ekiplerinin acil müdahale imkanlarını sağlamak için öncelikli yolları belirliyoruz. Bu yolların sürekli trafiğe açık bulunması parklarla kapanmaması alınması gereken önlemler konusunda vatandaşlarımızın da yardımcı olması için bir kısım çalışmalar yapıyoruz.

İnşallah büyük bir afet olmadan biz vatandaşlarımızın hayatlarını idame ettirmesini arzu ediyoruz. Arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum." Dedi. 55 Aday memurun eğitimine de katılan Vali Şahabettin Harput, aday memurlara ilk dersi verdi. Memurlara yapacakları işin önemini anlatan Vali Harput;" burada görev almak büyük bir sorumluluktur.

Her türlü olağan üstü halde vatandaşlarımızın öncelikle can ve mal emniyetini sağlama ve buna yönelik her türlü sıkıntıdan vatandaşın en az zararla kurtulmasını temin için her türlü tedbiri almak için kurulmuştur. Sizler yeni bir görev anlayışı ile göreve başlamış bulunuyorsunuz. Devletin bütün vasıflarını üzerinizde taşıyacaksınız. Sizi gören insanlarda sizin şahsınızda devleti görecek, devletin şefkatini, gülen yüzünü görecek ve size saygı duyacak. Sizler devlet kurumlarına gittiğinizde nasıl karşılanmak istiyorsanız, sizlerde vatandaşı öyle karşılayın. Size gelen insanlara veya sizin gittiğiniz insanlara şefkatli, güler yüzlü ve iyi davranmak sizlerin görevidir." Dedi. Ders sonunda Japonya' ya gönüllü olarak giden Arama Kurtarma Birliğiyle telefonla konuşan Vali Harput son durum hakkında bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title