Haberler

6.Dikili Engelliler Şenlikleri Başladı

Abone Ol

Dikili Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü İle Dikili Engelliler Dayanışma Derneğinin Sakatlar Haftası Nedeniyle Birlikte Düzenledikleri 6.Dikili Engelliler Şenlikleri Başladı.

Atatürk Meydanında çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlik saat 13.00'te Belediye Başkanı Osman Özgüven'i ziyaret ile devam etti. Engelli çocuklara ve ailelere ikramda bulunan Özgüven; "Engelliler haftası herkesin öncelikle hatırlaması gereken bir gündür. Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü, aşk günü, meşk günü bunları çok iyi hatırlıyoruz. Çünkü tüketime zorlayan faşist kafaların yarattığı tüketim haftalarıdır onlar. Bunları kolayca hatırlıyoruz. Ama ne yazık ki böyle haftalar geldiği zaman hatırlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Ancak onlar için bir şey yapmak sadece engelliler haftası ile sınırlı kalmamalıdır. Özellikle şehir planlaması yapılırken engelli vatandaşlarımız düşünülmelidir. Onların yaşama katılmalarını sağlayabilmeliyiz" dedi.

Belediye Başkanını ziyaretin ardından Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'da Engelli Vatandaşları Öğretmenevi Lokalinde konuk etti. Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen Karamehmetoğlu, burada misafirlerine Dikili'nin adını yurt dışına duyurmuş olan çileğinden ikram etti. Sorunları dinleyen Karamehmetoğlu; Kaymakamlık Makamının kapılarının engelli vatandaşlara açık olduğunu belirtti. Akşam yapılan etkinlikler öncesinde Dikili Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Behzat Kocavardar; Dikili'deki çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra emekleri geçenlere takdir belgesi verdi. Kocavardar; hafta dolayısıyla yaptığı konuşmada ise 'Engelsiz bir hayat' diledi. Dikili Belediyesi Meclis Üyesi ve bir önceki Dernek Başkanı Erdoğan Doğan'da görevi devrettiklerinden buyana Dikili Engelliler Derneğindeki yaşanan gelişmelerden dolayı memnunluk duyduklarını ifade etti.Daha sonra Dikili Belediyesi Engelliler Dans Topluluğunun yaptığı gösteriler, seyircinin beğenisini kazandı. Gece Eğitim-Sen Dikili Temsilciliği Müzik Topluluğundan Vahap Kar, Dilşat Göktepe ve Özlem Pektaş'ın 'Engellilerimizle Dayanışma' adlı muhteşem dinletisi ile sona erdi. Hafta ile ilgili yapılan etkinlikler 14 Mayıs Cumartesi Engellilerle Dayanışma Kermesi, Hanifi Deniz ile kitap imza ile devam edecek, 15 Mayıs Pazar günü Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Bölümünün 18 Diş hekiminin katılımıyla sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title