Haberler

Trakya Ev Yemekleri Yarışması Düzenlendi

Güncelleme:
Abone Ol

Edirne'de gerçekleştirilen 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında Trakya Ev Yemekleri Yarışması düzenlendi.

Rüstempaşa Kervansarayı'nda düzenlenen yarışmada, 15 etli yemek, 37 hamur işi ve 37 tatlı jüri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda etli yemekler kategorisinde, Safiye Keke "bıldırcın etli Rumeli lokması"yla birinci, Serap Sert "kuzu kapama"yla ikinci, Sevinç Sert de "ciğer sarma"yla üçüncü oldu.

Hamur işlerinde ise Nahide Loça "tavuk göğüslü sultan böreği"yle birinci, Şekibe Karadağ "kaymak böreği"yle ikinci, Makbule Kara ise "keçi patisi"yle üçüncülük elde etti.

Tatlarda da "cevizli un helvası", "zerde" ve "patlıcan lokması"yla Hatice Erdem, Nurten Yalçın ve Seçil Sert dereceye girdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ödül töreninde, yemek yapmayı değil yemeyi sevdiğini söyledi. Edirne ve Edirnelilerin damak tadının olduğunu belirten Şahin, "Tava ciğer ve köfte en güzel yemekler arasında" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Kırkpınar kapsamında birçok etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Yemek yarışmasından önce Trakya Ev Yemekleri Paneli'nin düzenlendiğini hatırlatan Gürkan, Edirne'nin damak tadını tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ise Trakya damak tadının uluslararası alanda tanıtılması için çalışacaklarını vurguladı.

Yarımada dereceye girenlere çeyrek altın, kepçe plaketi ve gıda paketi hediye edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Bölgesi Kırkpınar Rumeli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title