Haberler

68 Kuşağı Çankaya'da

Abone Ol

Çankaya Belediyesi Ankaralıları, 68 kuşağının devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41.ölüm yıl dönümlerinde, "Bir Avuçtular, Deniz Oldular" sergisiyle buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi Ankaralıları, 68 kuşağının devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41. ölüm yıl dönümlerinde, "Bir Avuçtular, Deniz Oldular" sergisiyle buluşturuyor.

Sergide, Deniz Gezmiş'in yeşil parkasından Hüseyin İnan'ın idamından sonra cebinden çıkan 19 lira 35 kuruşa, Yusuf Aslan'ın son mektubundan, Sinan Cemgil'in notlarına kadar pek çok eşya yer alıyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankaralıları 68 kuşağının devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41. ölüm yıl dönümlerinde, "Bir Avuçtular, Deniz Oldular" sergisiyle buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi'nin Kadıköy Belediyesi işbirliği ile açacağı sergi, 7 - 28 Kasım tarihleri arasında görülebilecek.

DENİZ GEZMİŞ'İN YEŞİL PARKASI, BAĞLARI KESİK POSTALI

Sergide, Gezmiş Ailesi'nin özenle sakladığı Deniz Gezmiş'in zihinlere kazınan fotoğrafındaki yeşil parkası, idama giderken ayağında bulunan postalı, okul kitapları, arkadaşlarına ve ailesine yazdığı özel mektupların orijinalleri ile çocukluk fotoğrafları bulunuyor.

İNAN'IN KESİK KAZAĞI, ASLAN'IN SON MEKTUBU

23 yaşında idam edilen Deniz Gezmiş'in yoldaşı Hüseyin İnan'ın ise idamından sonra üzerinden kesilerek çıkartılan kazağı, "babam beni lastik ayakkabıyla gördüğünde üzülmesin. Ayakkabılarım cezaevinde kaldı" diye söz ettiği idama giderken ayağındaki lastik ayakkabıları, kitapları, çok sevdiği fotoğraf makinesi ve idamından sonra cebinden çıkan 19 lira 35 kuruş parası da sergiyi gezenleri hüzünlendirecek.

Yusuf Aslan'ın da ilk kez sergilenecek fotoğrafları ve ailesine yazdığı son mektubunun yer aldığı sergide, THKO kurucularından Sinan Cemgil'in kitapları ve notları da yer alacak.

68 kuşağının miting ve eylem fotoğraflarının, Deniz Gezmiş'lerin yakalanma, mahkeme ve idam süreçlerini anlatan haber kupürlerinin de yer alacağı sergide, Ressam Bedri Baykam'ın dönemi konu alan 23 tablosu da sergilenecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title