Haberler

69 Veterinerlik Fakültesi Öğrencisi Önlüklerini Giydi

Abone Ol

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 1.sınıf öğrencileri için önlük giydirme töreni düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 1. sınıf öğrencileri için önlük giydirme töreni düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen önlük giydirme törenine, Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Önlük giyme töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş, "Bilindiği üzere hayvan yetiştiriciliği, bakım ve beslenmesi Türk tarihinde çok eskilere dayanmaktadır. Ülkemizin gerçekleri dikkate alındığında ve Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında mezun ve fakülte sayımız giderek artmakta ve beraberinde istihdam sorunu yaratmaktadır. YÖK'ün bu konuda artık çağdaş dünyanın izlediği politikaları izlemesi gerekmektedir. Çünkü Avrupa Veteriner Hekimliği Birliğinin kriterlerine göre Veteriner fakültesi kurmak ve eğitimini yapmak oldukça pahalıya mal olmaktadır. Her ne kadar ülkemizde veteriner hekim istihdamı yakın geçmişte artmış olsa da mevcut fakültelerin mezun sayıları dikkate alındığında kısa süre sonra tıpkı diğer mesleklerde olduğu gibi veteriner hekim enflasyonu ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle gelecekte kaliteli eğitim alan ve başarılı olan mezunlar ancak bu sahada istihdam alanı bulacaktır" diye konuştu.

Veterinerlik mesleğinin zorluğuna dikkat çeken Keleş, "Bu eğitimi başarı ile tamamlamanız için çok çalışmanız gerekir. Öğretim üyelerimizin, sizlerin öncelikle kendinize, ailenize, memleketinize ve tüm insanlığa faydalı olabilmeniz adına gerekli donanımı aktarmak için elinden gelen çabayı sarf edeceğinden hiç kuşkum yoktur. Giyeceğiniz önlükler temizliği, dürüstlüğü ve fedakarlığı temsil etmektedir. Bu vasıflara sahip öğrenciler olacağınızı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Veterinerlik Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine önlük giydirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Keleş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title