Haberler

7 19 Yaş Aile Eğitimi Toplu Sertifika Töreni

Abone Ol

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü 7 19 Yaş Aile Eğitimi toplu sertifika töreni yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 7-19 Yaş Aile Eğitimi toplu sertifika töreni yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Samsun Barosu Başkanı Necat Anıl ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, özellikle anne ve babaların eğitimi ile çocuklar üzerindeki otoritelerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Bilinçli anne ve babanın çocuklarını daha iyi yönlendirme, onları daha iyi noktalara taşıma bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları söyledi:

"Çocuğumuzun sorunu var mı ve bu sorunu nasıl çözebileceği konusunda bilgi sahibi olmak, okul yönetimiyle, sınıf öğretmeniyle, rehber öğretmeniyle ilişki içinde olmak büyük önem taşıyor. Eğer biz çocuklarımızın okul içindeki tutum ve davranışları ile ders başarılarının yanında dışardaki davranışları hususunda da takip durumunda olursak çocuğumuzu daha iyi yetiştirme fırsatı buluruz. 7-19 yaş grubu, çocuklarımızın eğitimlerinde en temel alanların başladığı dönemdir. Bu süreçte çoçuklarımızı çok iyi takip etmek, yönlendirmek ve eğitmek gerekiyor."

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Baloğlu ise söz konusu programa katılmanın zor ve riskli bir iş olduğuna dikkati çekerek, "Bizim yaptığımız işin sonuçları hemen görülmüyor. Doktor arkadaşımın yaptığı işin sonucu hemen görülebilir ancak bu durum bizde yok. Doğru da yapsak yanlış da yapsak yıllar sonra parçalarını görmeye başlıyoruz. Biz doğru mu yanlış mı yaptığımızdan emin olamıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından velilere yönelik 8 haftalık eğitime tabi tutulan 22 bin 894 katılımcının arasından 500 kişiye belgeleri takdim edildi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Baloğlu Hüseyin Aksoy Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title