Haberler

7. Uluslar Arası Dadaş Film Festivali'nin Bu Yılki Teması: "Çocuk Hakları"

Abone Ol

Erzurum'da düzenlenen 7.Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır'a "Onur Ödülü" verildi.

Erzurum'da düzenlenen 7. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır'a "Onur Ödülü" verildi.

Merkez Palandöken ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Kadir İnanır, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak,

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Vali yardımcıları Özgür Arslan ile Mehmet Gök, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Dadaş Film Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar ve çok sayıda İran ve Türk sanatçı katıldı.

Onur ödülü öncesi, İranlı sanatçı Hafez Ahmadi'nin hazırladığı 'İran Film ve Fotoğraf' sergisi ile Vadullah Taş tarafından hazırlanan Kadir İnanır'ın oynadığı filmlerin afiş sergisinin açılışını yapıldı.

Serginin ardından salonda düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Dadaş Film Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar, düzenlenen festival için bu yıl tema olarak çocuk haklarını belirlediklerini, çocuk haklarının ne kadar önemli olduğunu ve onların haklarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Festivalin uluslararası bölümünde İran sinema ve kültürünü, sinemacılarla ve Erzurum halkıyla buluşturmak istediklerini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan da İran Film Haftası'nın Erzurum'da gerçekleştirilmesinin büyük bir şeref olduğunu belirterek, bu programın tüm kurum ve kuruluşların yardımıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gecede konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 'çocuk hakları' temasının öne çıkarıldığı 7. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin uluslararası ayağını İran Filmlerinin oluşturmasının önemli olduğuna dikkat çekti ve festivalin başarılı geçmesini istedi.

Konuşmaların ardından Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, sanatçı Kadir İnanır'a onur ödülünü verdi. Gece İran sinemasının bol ödüllü Yönetmen Asghar Farhadi'nin 'Bir Ayrılık' filmi ile sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir İnanır Tema Vakfı Erzurum Yerel İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title