Haberler

8 Koreli Öğrenci Adü'de Staj Yapıyor

Abone Ol

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) Güney Kore ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında 8 kişilik öğrenci grubu staj için Aydın'a geldi.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) Güney Kore ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında 8 kişilik öğrenci grubu staj için Aydın'a geldi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Güney Kore Hükümetince desteklenen ve üniversite öğrencilerinin yurt dışında 6 aylık staj programlarına katılmalarını sağlayan Tomorrow Foundation for Youths and Rural Development (Gençlik ve Kırsal Kalkınma İçin Yarın Vakfı) isimli organizasyon kapsamında 2013 yılının Haziran ayında staj eğitimi için işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ikinci kez Güney Kore'deki farklı üniversitelerden 4 kız ve 4 erkek olmak üzere toplam 8 öğrenci, 24 Ekim 2013 tarihinde staj yapmak üzere Adnan Menderes Üniversitesi'ne geldi. Öğrenciler, 2014 yılının Mart ayına kadar ADÜ Veteriner Fakültesi ile Veteriner Fakültesi'nin anlaşmalı olduğu işletmelerde staj yapabilecek.

24 Ekim 2013 tarihinde stajlarının ilk gününe başlayan Koreli öğrencileri, ADÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Tunca ve ADÜ Dış İlişkiler Ofisi'nden Uzman Zeynep Çetin eşliğinde ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Belge ve ADÜ Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. S. Fatih Kurşunlu'yu makamlarında ziyaret etti. Türkiye'ye gelmeden önce Türkçe öğrenmeye başlayan Koreli öğrenciler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Programın Türk öğrenci ve öğretim elemanlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi ve Kore'deki üniversitelerle işbirliğinin geliştirilmesi planlanıyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Güney Kore Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title