Haberler

85 Üreticiye 1 Milyon 38 Bin Çilek Fidesi

Abone Ol

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 85 çiftçiye 1 milyon 38 bin adet frigo çilek fidesi dağıtıldı.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 85 çiftçiye 1 milyon 38 bin adet frigo çilek fidesi dağıtıldı.

Sadece Gediz Polatköy de üretilecek çileklerden 1 yılda 1,5 milyon TL gelir hedefleniyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2016 yılı İl Özel İdare kaynaklı meyveciliği geliştirme projesi kapsamında hazırlanan malçlı çilek yetiştiriciliğinde, il genelinde 85 çiftçimize 205 dönüm arazi için 1 milyon frigo çilek fidesi teslimi eş zamanlı olarak gerçekleştirdi.

Malçlı çilek üretimi geliştirme projesi çerçevesinde Gediz ilçesi Polat köyde yapılan dağıtım törenine Gediz Kaymakamı Avni Kula, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, il genel meclisi üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

2010 yılında köye gölet yapılmasıyla 2012 yılında çilekle tanıştıklarını belirten Polat köy muhtarı Ferit Yavuz, "İlk çilek projesine 5 kişiyle 30 dekar alanda başlamıştık. 2016 yılında teslim edilen çilek fideleriyle 3 kat büyüyerek üretimi 96 dekara çıkardık. Şuan köyün yarısı ilaç ve gübre kullanmadan tamamen doğal ve organik olarak 1 dekardan yılda 2,5 ton civarında çilek üretimi yapıyor. Yeni fidelerin toprakla buluşmasının ardından Polatköy olarak yılda 240 ton çilek üretimi hedefliyoruz. Bize bu imkanı sağlayan başta Kaymakamımız olmak üzere, İl Genel meclisi üyelerimize ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve personeline teşekkür ederim" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammed Ender Gümüş, "Kütahya tarımına geçmişinde olmadığı kadar İl Özel İdare bütçesinden destek oluyor. Son üç yılda sağlanan destek, önceki 10 yılın toplamından fazla. Sertifikalı fidelerinizi de ücretsiz veriyoruz, üstüne 3 dekar ve üstü üretim yapan çiftçilerimize de dekar başına 350 TL nakit destek veriyoruz. Bu destekler sayesinde sadece Polat köye bir yılda çilek üretiminden sağlanacak katma değer yaklaşık 1,5 milyon TL. Kütahya'mızda tarlasındaki taşı toplayana da, damla sulama sistemi yapmak isteyene de destek veriyoruz" diye konuştu.

Malçlı çilek yetiştiriciliği projesi kapsamında Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Gediz, Pazarlar, Simav ve merkez olmak üzere 85 çiftçimize yaklaşık 205 dekar alanlık çilek fidesi teslimi yapıldı. Özellikle çilek üretimi konusunda yoğun fide talebi olan Gediz Polatköy 61 dekar, Simav Koyunoba köyü 30 dekar, Domaniç Güney köyü 16 dekar, Durabey köyü 14 dekar alanlık çilek ekimiyle Kütahya pilot bölge oldu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Ekonomi Gümüş Gediz Kula Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title