Haberler

9 Günlük Tatilde Unutulan Suriyelilere Siyasiler Sahip Çıktı

Abone Ol

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Edirne'de yaşamaya başlayan Suriyeli ailelere siyasiler yardım eli uzattı.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Edirne'de yaşamaya başlayan Suriyeli ailelere siyasiler yardım eli uzattı.

AK Parti ve CHP Edirne il yönetimleri Kurban Bayramı nedeniyle Kızılay'ın gıda yardımında bulunmaması üzerine Edirne'ye sığınan Suriyeli 13 kişiye hazır yemek, gıda paketi, hediye çeki ve ilaç yardımında bulundu.

Edirne CHP Milletvekili Recep Gürkan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük, bayramın 3. günü iç savaştan kaçarak Edirne'ye sığınan ve yaşam şartlarının kötü olduğu aileye her türlü desteği sağlayacaklarının sözünü verdiler.

Mitatpaşa Mahallesinde bir apartman dairesinin bodrum katında yaşam mücadelesi veren 13 Suriyeliyi ayrı ayrı ziyaretlerde bulunan parti teşkilatları, bayram tatili süresince ve bayramdan sonra da yardımlara devam edeceklerini söylediler.

Siyasiler, yaşadıkları yerde doğru düzgün eşyaları olmayan ve elektrikli soba ile ısınmaya çalışan ailelerin, yaşam koşullarını da iyileştireceklerini belirttiler.

Edirne AK Parti Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük, "Suriyeli kardeşlerimize genel merkezin göndermiş olduğu bir marketten hediye çekleri verme ve gıda yardımı yaparak onlara bir nebze olsun yardımda bulunduk. Burada yaşayan çocukların okula gitmediklerini ve hiçbir tıbbı yardım almadıklarını tespit etmiş durumdayız. Bir hafta içerisinde bunların çözümlerini gidermeye çalışacağız" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise" Eğer savaştan kaçanlara yardım edeceğim diyerek kapılarınızın açıyorsanız bunun şartlarını ve koşullarını sağlamanız gerekir. Bu insanlar bizden para yardımı beklemiyorlar. Kendi ülkelerindeki savaş sona erene kadar barınacak, karınları doyacak, sağlık problemlerini giderecek yardım istiyorlar" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Gürkan Ak Parti Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title