Haberler

9. Uluslararası Runtalya Maratonu

Abone Ol

36 ülkeden 4 bin 985 sporcunun katıldığı maratonda erkeklerde Shaba Mustafa, kadınlarda ise Suetlena Sepeleva birinciliği kazandı.

Antalya'da düzenlenen ve 36 ülkeden 4 bin 985 sporcunun katıldığı, 9. Uluslararası Runtalya Maratonu sona erdi.

Antalya Kültür Merkezi önünden start alan yarışmacılar, Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara yolu, Fener, Lara Beach Sahil yolunu takip ederek Kundu'ya uzanan güzergahta koştu.

Türkiye'nin yanı sıra 35 ülkeden bin 100 sporcu olmak üzere toplam 4 bin 985 sporcunun kayıt yaptığı yarışma, Antalya Kültür Merkezi önünde tamamlandı. Yarışlarda sporcular, engelliler maratonu, erkekler ve bayanlar 21 kilometre yarı maraton, erkekler ve bayanlar 42 kilometre maroton ve 10 kilometrelik koşu olmak üzere 4 kategoride yarıştı.

Yarışmada erkekler engelliler kategorisinde Ömer Cantay, kadınlar engelliler kategorisinde Zübeyde Süpürgen birinci oldu. Erkekler 10 kilometre koşuda birinciliği Aykut Taşdemir, ikinciliği Yasin Ceylan, üçüncülüğü Levet Ata elde etti. Bayanlar 10 kilometrede ise Juliane Hainze birinci, Yeliz Ayyıldız ikinci, Stefani Katschak de üçüncülüğü kazandı.

Erkekler 21 kilometre yarı maratonda Fetme Alemu Regasa birinci, Üzeyir Söylemez ikinci, Benedikt Hoffmann üçüncü oldu. Bayanlar 21 kilometre yarı maratonda birinciliği Oleyya Nurgalieva, ikinciliği Elena Nurgalieva, üçüncülüğü ise Tiina Teisala elde etti.

Erkekler 42 kilometre maratonda Shaba Mustafa birinci, Murat Kurtak ikinci, Muharrem Yılmaz ise üçüncü oldu. Bayanlar maratonda da birinciliği Suetlena Sepeleva, ikinciliği Marina Zhalybina ve üçüncülüğü Ümran Demir elde etti.

Yarışmada sonunda düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Caddesi Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title