Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar;
Abana’da balıkçı barınağı olarak kullanılan limanın, kumla dolması nedeniyle balıkçıların limanda mahsur kaldığını hatırlatan Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bu konu hakkında kalıca çözümler beklediklerini söyledi.
Abana'da balıkçı barınağı olarak kullanılan limanın, kumla dolması nedeniyle balıkçıların limanda mahsur kaldığını hatırlatan Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bu konu hakkında kalıca çözümler beklediklerini söyledi.
Abana Limanı'nın kapandığını ve durumun içler acısı hale geldiğini ifade eden Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, "Limanın kapanma durumunu resmi makamlar ilettik. Limanların ağzının kapanması sorunu diğer ilçelerde de devam ediyor ancak Abana Limanı'nda durum diğer ilçe limanlarına göre daha içler acısı hale geldi. Limanın ağzı kapalı konumda bulunduğu için Fatih Sultan Mehmet Han'ın karadan gemileri yürüttüğü gibi biz de sandalları karadan denize indirmek zorunda kalıyoruz. Balıkçı kayıklarımız limanda mahsur durumda kaldı. Genel Müdürlüğe resmi yazıyla başvuruyoruz ancak Abana Belediyesi'nin bütçesini zorlayacak derecede yakıt parası talep ediliyor. Bu limanın her sene dolması normal değil. Çözümü nedir biz de bilmiyoruz. 1975 yılında Abana Limanı hiçbir teknik inceleme yapılmadan düz bir alana oturtturulmuş. Liman yapılırken fizibilite çalışması yapılsaydı durum bu hale gelmezdi. 1975 yılında bitirilen Abana Limanı hangi gerekçeyle düzlük alan olan Abana'nın tam ortasına yapılmış bilmiyoruz. Liman bize çok zarar verdi, vermeye de devam ediyor" diye konuştu.
Abana Kaymakamı Abdulselam Öztürk ise, konu hakkında Samsun DHL'ye resmi olarak başvurduklarını belirterek, gerekli inceleme taleplerini ilettiklerini ancak tatmin edici bir cevap alamadıklarını kaydetti.
Balıkçıların liman içinde mahsur kaldığını dile getiren Kaymakam Öztürk, "Samsun Bölge Müdürlüğü bize gönderdiği geri dönüş yazısında günlük 4 bin litre mazot giderinin yatırıldığı zaman yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Samsun Bölge Müdürlüğü limanda 15-20 gün çalışacağını ifade ediyor. Günlük 4 bin litre mazot üzerinden yaklaşık 80 bin mazota tekabül ediyor. Bizim hem kaymakamlık hem de belediye olarak bu bedeli karşılama imkanımız yok" diye konuştu. - KASTAMONU