Haberler

Adalet Teber'in Davası

Abone Ol

Van'ın Çaldıran ilçesinde kocası tarafından öldürülen Adalet Teber'in davası, sanık ve tanıkların dinlenmesinin ardından 27 Temmuz 2012 tarihine ertelendi.

Van'ın Çaldıran ilçesinde kocası tarafından öldürülen Adalet Teber'in davası, sanık ve tanıkların dinlenmesinin ardından 27 Temmuz 2012 tarihine ertelendi.

Adalet Teber davasının ikinci duruşması bugün Erciş Karataşlar mevkiindeki prefabrik adliye binasında yapıldı. Saat 11.30'da başlayan ve yaklaşık 1,5 saat süren duruşmada sanık Faruk Teber de dinlendi. Duruşmaya Van Kadın Derneği ile Van Barosu Kadın Hakları Danışma Komisyonu üyelerinin de katıldığı duruşmanın ardından Adalet Teber'in kardeşi Bilal Akdemir, olayın nasıl meydana geldiğini anlattı. Adalet'in boşanmak istediğini ifade eden Akdemir, "Kız kardeşim boşanmak istedi anlaşamadılar. Şiddet görüyordu. Bundan dolayı boşanmak istiyordu. Dilekçe verdi. Dilekçesine göre olaydan bir gün öncesine göre üç kişi tarafından benim kız kardeşim öldürüldü. Öldürenler Faruk Teber bir de oğlu ve diğerini tespit edemedik" dedi.

Van Kadın Derneği ile Van Barosu Kadın Hakları Danışma Komisyonu tarafından ortak hazırlanan basın açıklamasını okuyan Avukat Müjde Tozbey Erden ise, Adalet için adalet istediklerini söyledi. Erden, "Bugün buraya Adalet Teber ve onun şahsında tüm kadınlar için adalet istemeye geldik. Çünkü bu topraklarda kadınlar için adalet sadece isim olarak var, ama ismi adalet olanlar için bile adalet yok. Şiddet her geçen gün çığ gibi büyütülüyor. Ülkemizde, nefret körükleniyor; hastanelerde, futbol sahalarında, çadır kentlerde ve evlerde. Hedefini şaşıran öfke ortalıkta dolaşıyor. En çok kadınlara yöneliyor. Bizler körüklenen bu şiddet ve öfkede, kadının bu şiddetin nesnesi ve hedefi haline getirilen bu toplumsal düzene de karşıyız. İsmi adalet olsun olmasın bütün kadınlar için adalet istiyoruz. Bu davanın ve benzeri davaların takipçisiyiz" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

faruk teber çaldıran Yerel erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title