Haberler

Adana'da 2. Kademe Yüzme Antrenör Kursu

Abone Ol

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Sanlı Sadi Kurdak, "Ne kadar iyi sporculara sahip olursanız olun, spor yapılanması sisteminize edilmedikçe sporda söz"...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak, "Ne kadar iyi sporculara sahip olursanız olun, spor yapılanması sisteminize edilmedikçe sporda söz sahibi olmak zor" dedi.

Prof. Dr. Kurdak, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan Konferans Salonu'nda "2. Kademe Yüzme Antrenör Kursu"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin genç nüfusa sahip olmasının spor adına büyük avantaj olduğunu söyledi.

4 yıldır, Yüzme Federasyonu'nun Bilim ve Sağlık Kurulu Başkanlığını sürdürdüğünü ifade eden Kurdak, Mersin'de gerçekleştirilen "Mersin 17. Akdeniz Oyunları"nda 10 madalya kazanıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Spor tarihimizde şimdiye dek Akdeniz Oyunları'nda tarihinde 9 madalya kazandık. Mersin'de gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları'nda ise toplam 10 madalya kazandık. Burada bizleri sevindiren ayrıca 13 Türkiye rekoru kırılmasıdır. Ne kadar iyi sporculara sahip olursanız olun, spor yapılanması sisteminize edilmedikçe sporda ekol ve söz sahibi olmak zor. Bunu yüzmede yerleştirdik. Diğer branşlarda da önemli çalışmalar yapılıyor. "

Yüzmenin özel bir spor dalı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kurdak, 6 yaşından başlayarak çocuklarda ruhsal, fiziksel değişiklikler yaşandığını, doğru fiziksel gelişiminin performansa yansıdığını belirterek, "Spor çocuk yaşlarda öncelikle zevk için, daha sonra sağlıklı gelişme ve yaşama için, rehabilitasyon ve performans için yapılır. Usta sporcu için 10 bin saat kriteri var. Bu da 10 yıl gibi kesintisiz bir süre demek. Bu kriteri yerine getirmeden usta sporcu olunmaz" diye konuştu.

ÇÜ Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hatice Kurdak, kursiyerlere büluğ çağında (ergenlik dönemi) kız ve erkek sporcularda gözlenen değişiklikler hakkında bilgi aktardı.

KURSTA 10 EĞİTMEN GÖREV ALDI

Bu arada, antrenör kursuna eğitmen olarak katılan, ÇÜ'den Uzman Dr. Bayram Kelle" Sporcu Sağlığı", Prof. Dr. Emine Kızılkanat "Anatomi", Uzman Dr. Çiğdem Özdemir "Spor Fizyolojisi", Doç. Dr. Dilek Sevimli "Psikomotor Gelişimi", Mersin Üniversitesi'den (MÜ) Uzman Diyetisyen Eda Parlak, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, "Özel, Temel, Genel Antrenman Bilgisi", Dr. Akın Ongun "Teknik, Taktik, Gözlem ve Ölçme Değerlendirme, Yönetim Organizasyonu, Öğretim Yöntemleri" konularında bilgi aktaracaklar

Yüzme Federasyonu Antrenör Kursları Koordinatörü Toygun İşcan, kursun 22 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek sınavla tamamlanacağını kaydetti. Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Koordinatörü Nesrin Olgun Arslan da hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Türkiye Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title