Haberler

Adana'da Yangın Koordinasyon Toplantısı

Güncelleme:
Abone Ol

Adana'da 2014 yılının yangın koordinasyon toplantısı Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında yapıldı.

Adana'da 2014 yılının yangın koordinasyon toplantısı Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında yapıldı.

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, geçen yıl 116 yangında 296 hektar orman alanının zarar gördüğünü söyledi.

Zarar gören orman alanlarının yeniden fidanla buluşmasını sağlamak için yoğun şekilde çalışmaların sürdüğünü belirten Acer, 2012 yılına göre yangın sayısında artış olmasına rağmen zarar gören alanda ciddi miktarda azalma olduğunu, bunun da yangına müdahale etme konusunda kaydedilen gelişmenin önemini ortaya çıkardığını dile getirdi.

Acer, orman yangınlarının yüzde 94 oranında insan kaynaklı olduğunu, bu konuda verilecek eğitimin çok büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Orman yangınların önlenmesi konusunda yapılan araştırmalar sonucunda hayvan otlatmanın öneminin anlaşıldığını kaydeden Acer, var olan ormanların, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın talimatıyla yüzde 75 oranında otlatmaya açıldığını, bu konuda da köylüleri bilgilendirdiklerini ifade etti.

Acer, bu yıl için Adana'da incir, Osmaniye'de ise dut yılı ilan edildiğini belirterek, "Geçen yıl 300 bin adet fidanı ücretsiz dağıttık, bu yıl ki hedefimiz ise bu rakamı 400 bine çıkarmak. Geçen yıl itibariyle 125 milyon fidanı toprakla buluşturduk, bu yıl bu rakamı da arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Acer'in sunumumun ardından orman yangınlarının engellenmesi ve müdahale edilmesi konusunda alınan kararlar komisyonun onayına sunularak kabul edildi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Abdurrahman Acer Hüseyin Avni Coş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title