Haberler

Adana'ya Güç Verenler 1" Projesi

Abone Ol

Adana'da Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Seyhan Rotary Kulübü ve Güney Rotary Kulübü'nün girişimi ve 32 sivil toplum kuruluşunun da katkısıyla gerçekleştirilen 'Adana'ya Güç Verenler 1' projesinin sanatsal etkinlikleri, Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konserle sona erdi.

Adana'da Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Seyhan Rotary Kulübü ve Güney Rotary Kulübü'nün girişimi ve 32 sivil toplum kuruluşunun da katkısıyla gerçekleştirilen 'Adana'ya Güç Verenler 1' projesinin sanatsal etkinlikleri, Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konserle sona erdi.

'Adana'ya Güç Verenler 1' projesi kapsamında, farklı meslek ve sanat gruplarından 25 kişi, 'karşılığında birşey beklemeden Adana'ya hizmeti ödev saymış örnek kişiler' olarak yaklaşık 1 yıl önce belirlendi.

Projede ismi belirlenen kişilerin biyografilerinin hazırlanması ve özel ışıkla fotoğraflarının çekilmesi için kendileri ve yakın çevreleriyle uzun görüşmeler yapıldı. Görüşmelerin ardından belirlenen 25 kişinin 25 bin kare fotoğrafı, Caravaggio (karanlığı delen ışık) tekniğiyle uzun uğraşlar sonucu çekildi. Çekimlerin ardından da her kişi için 40 sayfalık ayrı birer kitap hazırlandı. Kitaplarda, belirlenen isimlerin yaşam öyküleri, kendilerini tanıyanların anlatımları ve Caravaggio yöntemiyle çekilen portre fotoğraflarına yer verildi.

Sanat Danışmanlığı'nı S. Haluk Uygur ve Koordinatörlüğü'ne de Nazan Gökkaya ile Erhan Yelekçi'nin yaptığı 'Adana'ya Güç Verenler 1' projesi kapsamında fotoğraf sergileri açılması, imza günü düzenlenmesi ve konser verilmesi planlandı. Bu kapsamda, proje kahramanlarının fotoğrafları mimar Mine Liman tarafından yeniden tasarlanan 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başlandı. 30 Ocak tarihine kadar açık kalacak sergi için galerinin, kumaşlar ve demir iskeleler kullanılarak tasarlanan yeni hali ve sergideki fotoğraflar büyük beğeni topladı.

Proje kapsamında Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu'nun sanat galerisi açıldı ve belirlenen 25 kişinin fotoğraflarını çeken fotoğrafçıların fotoğrafları sergilenmeye başlandı. Proje kahramanları TÜYAP Kitap Fuarı'nda okurlar için hazırlanan fotobiyografi kitaplarını imzaladı.

KİMLER BELİRLENDİ?

Proje çerçevesindeki sanatsal etkinliklerin sonuncusu Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) 40. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirildi. Proje kahramanları ve fotoğrafçılar ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Proje Sanat Danışmanı Haluk Uygur'a ve belirlenen 25 isme çiçek sundu. Azerbaycan Bakanlar Kurulu Basın Daire Başkanı Alur Ali, Prof. Dr. Cahangir Novruzov'a teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler sundu. Alur Ali'nin hediye ettiği Haydar Aliyev ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kitap da katılımcılar tarafından alkışlandı. Etkinlikte Toktay Sökmen ve Bekir İvak yönetimindeki koro ve saz ekibi, Türk Sanat Müziği konseri verdi. ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri de, konservatuvarın kurucularından Yalçın Yüreğir'in kendi bestelerini ilk kez seslendirdi. Konserin ardından proje kahramanları hep birlikte sahneye çıkıp anı fotoğrafı çektirdi.

Bu yıl ilk gerçekleştirilen ve gelecekte sürmesi planlanan proje kapsamında ilk olarak, Prof.Dr. Mithat Özhan (Çukurova Üniversitesi Kurucu Rektörü), Prof.Dr.Mahir Gülşen (İlizarov Tekniğini Türkiye'ye getiren kişi), Prof.Dr. Can Özşahinoğlu (Çukurova Üniversitesi eski rektörü), Nihat Geven (Gazeteci, spor yazarı ), Hüseyin Çelik (Adana Sağlık Turizmi Derneği kurucusu), Prof.Yalçın Remzi Yüregir (Çukurova Devlet Konservatuvarı kurucusu), Prof.Dr. Güneş Yüregir (ÇÜ Tıp Fakültesi- Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucularından), Elizabeth Ayas ( İlk kız özel okulu olan Ayas Koleji'nin kurucusu), Mahmut Hazım Kısakürek (Geleneksel tiyatronun Adana'daki temsilcisi), Ferdane Bayıldıran, (Eğitimci, özel okul kurucusu), Süleyman Girmen (Seyhan Ziraat Odası Başkanı), Selami Tekkazancı (Eski önemli futbolcu) Fevzi Acevit (Altınkoza Film Festivalini iki defa yeniden canlandıran kişi), Çetin Yiğenoğlu (Yazar, gazeteci), Teyfik Kısacık (Eski Fahri Konsolos, Çukurova Avrupa Birliği Çalışmaları Derneği Başkanı), Prof.Dr. Cahangir Novruzov (ÇÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi-Azerbaycan Devlet Sanatçısı), Ali Duran Karakaya (Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı), Orhan Apaydın (Gazeteci), İsmet Atlı (Dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi), Dr. Ahmet İhsan Çay ( Kent Konseyi Engelli Meclisi kurucusu ), Süleyman Onatça (TÜRKONFED Başkanı), Etem Çalışkan (Hattat, ressam, gazeteci), Toktay Sökmen (Türkiye'de ilk çocuk korosu ve Divan Musiki Cemiyeti kurucularından), Muzaffer İzgü (Yazar) ve Sinan Tanyıldız'ın (Gazeteci) isimleri belirlendi.

Proje kapsamında belirlenen 25 ismin fotoğrafları da Caravaggio (karanlığı delen ışık) tekniğiyle, Asena Avluk, Müge Köstem, Meltem Yağmur, Ali İhsan Ökten, Hilal Onaç, Pakize Aksu, S. Haluk Uygur, Semiran Bahçıvan, İsmail Ökke, Ö.Özgür Onar, Demet Dağtekin, Gülen Kurt, Özlem Canpınar, Osman Melikoğlu, Dilek Coşanoğlu, Ünal Zorludemir, Emine Karaer, Fatma Aksu, Zeliha Ertunç, Aysun Akpınar, Erhan Yelekçi, Sinan Sivri, Vahit Baltacı, Nazan Gökkaya, M.Emin Arıcı ve Müge Baltacı Uluç tarafından 1 yıllık bir çalışmayla çekildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title