Haberler

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz Projelerini Anlattı

Abone Ol

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi kaymakamı Akın Yılmaz Adapazarı için hayata geçirmeyi amaçladığı projelerden bahsetti.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi kaymakamı Akın Yılmaz Adapazarı için hayata geçirmeyi amaçladığı projelerden bahsetti.

Yılmaz ilk olarak her mahalle ve köye spor kompleksi kurmak istediğini belirterek, "Günümüzde yapılaşma o kadar çok artmaya başladı ki geleceğin kentlerini bugünden düşünerek inşa etmemiz gerekiyor. Bugünden spor tesislerini tasarlayıp planların içine yerleştirmezseniz bundan 10-15 sene sonra spor tesis yapacak bir alan bulmakta zorlanırsınız. Bizim bundaki amacımız, gençlerin sadece spor seyirci olmaktan ziyade sporla uğraşan insanlar haline gelmelerini sağlamak. Böyle olunca gençlerimiz de kötü alışkanlıklarından kurtulmuş olurlar" dedi.

Yılmaz en önemli hayallerinden birinin de köylerle ilgili olduğunu ifade ederek, "Köylümüzün en büyük sıkıntıyı ürettiğini pazarlama konusunda yaşıyor. Bunun için köydeki üreticilerimiz birer Anonim Şirket olmalı. Bu ya köy içinde veya birkaç köyün birleşmesi ile olabilir. Bu şirketin başına da pazarlamadan muhasebeden anlayan kalifiye insanlar getirilmeli. O zaman üretilen mallar dünyanın her yerine rahatlıkla satılır" diye konuştu.

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın yeni yılla birlikte yaklaşık 4 bin 500 kişiye ayni ve nakdi yardımda bulunduğunun altını çizerek, "Sayı arttıkça yardımların ulaşılmasında da zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor. Biz de bu konuyu çözmek için bu kişileri kendi aralarında kategorilere ayırarak, nakdi ödemelere başladık. Kimisi her ay kimisi de 2 ayda bir alıyor bu yardımları. Bir dönüşüm içinde yoğunluğu önlemek için yaptık. Ancak insanlarımız bunu her ay düzenli bir maaş olarak görmeye başladı. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2012 yılında yardım alan kişilerin bilgileri yeniden güncelleniyor o yüzden yardımların ulaşmasında biraz aksama olabilir" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adapazarı Sakarya Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title