Haberler

Adapazarı'nda Yaşamı En İyi Anlatan Fotoğraflar Ödüllendirildi

Abone Ol

Sakarya'nın Adapazarı Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen ve 27 Aralık 2011 tarihinde sonuçları açıklanan "Adapazarı'nda yaşam" konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni geçekleştirildi.

Sakarya'nın Adapazarı Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen ve 27 Aralık 2011 tarihinde sonuçları açıklanan "Adapazarı'nda yaşam" konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi'nde geçekleştirildi.

Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Adapazarı'nda yaşam Konulu fotoğraf Yarışmasının ödül törenine Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, TFSF Temsilcisi Serdar Akyay, daire müdürleri ve fotoğraf sanatçıları katıldı.

TFSF Temsilcisi Serdar Akyay, Adapazarı Belediyesini fotoğraf sanatına yaptığı katkılardan dolayı kutlayarak, "Çok kısa bir zamanda beklediğimizin üzerinde bir katılımla gerçekleşen Fotoğraf Yarışmamıza ilgi bizleri son derece mutlu etti. Başkanımız Süleyman Dişli ve emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise, şehrin farklı fotoğraflarını ortaya çıkarmak için çaba sarf ettiklerini anlatarak, birbirinden güzel fotoğraflarla yarışmaya katılan fotoğraf sanatçılarına teşekkür etti. Dişli, "Yarışmamıza 110 sanatçı 450 fotoğrafla katıldı. İbrahim Zaman, Prof. Dr. Barbaros Gürsel, Servet Sezgin, Cihat Çavdar ve Özkan Gümülcineli jüri üyeliği yaptı. Toplam 9 ödül verilen yarışmamızda 30 yarışmacımızın eserleri sergilenmeye değer bulundu" dedi.

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz da törende bir konuşma yaparak, "Fotoğraf ve Resim sanatı benim de yakından ilgilendiğim bir sanat dalı. Bu yaşamımız için son derece önemli. Türkiye genelinde yarışmaya katılımın olması son derece önemli. Fotoğraf deyip geçememek lazım. O ince ayrıntıyı yakalamak ve hissettirebilmek çok önemli. Düzenleyen ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli yarışmada birincilik ödülünü kazanan Esat Veli Kahramansoy'a ödülünü verdikten sonra programının yoğunluğu nedeniyle törenden erken ayrılmak zorunda kaldı.

Dereceye giren diğer yarışmacılara ödüllerinin verilmesinin ardından Sergi Salonu'nda serginin açılışı gerçekleştirildi.

Yarışmada en dikkat çeken detay ise fotoğraflanan mekanların başında birincilik ve üçüncülük ödülünü de kazanan fotoğrafların çekildiği Çark Caddesi oldu. Birçok fotoğrafa konu olan Çark Caddesi'nin Adapazarı yaşamının vazgeçilmezleri arasında ilk sırada olması düzenlenen yarışmayla bir kez daha kanıtlanmış oldu.

KAZANAN İSİMLER

1. Esat Veli Kahramansoy (Sakarya), 2. Ali Fuat Altın (Kocaeli), 3. Burhan Pehlivan (Sakarya), Mansiyon İhsan Korkut (Sakarya), Murat Yazgan (Sakarya), Ahmet Tarımcı (Sakarya) Taraklı Belediyesi Özel Ödülü Ahmet Tarımcı (Sakarya), İnşaat Mühendisleri Odası Özel Ödülü Nuray Aksoy (Sakarya) SAGÜSAD Özel Ödülü Burak Oğuz (Sakarya)

Yarışmada derece alan ve sergilenen fotoğraflar Adapazarı Belediyesi'nce kitaplaştırılarak bir albüm oluşturuldu.

- SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Dişli Kültür Sanat Adapazarı Sakarya Yerel Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title