Haberler

Adıyaman İşçi Birliği Özelleştirmeye Tepki Gösterdi

Abone Ol

Çeşitli sendikaların üyelerinin bulunduğu Adıyaman İşçi Birliği, yaptıkları basın açıklamasıyla özelleştirmelere tepki gösterdi.

Çeşitli sendikaların üyelerinin bulunduğu Adıyaman İşçi Birliği, yaptıkları basın açıklamasıyla özelleştirmelere tepki gösterdi.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla özelleştirmelere tepki gösteren grup, özelleştirmeleri vatana ihanet olarak değerlendirdi.

Adıyaman İşçi Birliği Üyesi Ramazan Güneş tarafından yapılan basın açıklamasında, özelleştirmeler karşısında direnen Yatağanlı işçilere destek verdiklerini belirterek, "Adıyaman önceleri bir işçi kenti iken, ilimizde kurulu bulunan ve binlerce işçiyi istihdam eden kamu işletmelerin birbir özelleştirilmesi sonucunda, işsizler ve ırgatlar kentine dönüşmüştür. Tekel satıldı sesimizi çıkarmadık. Bugün neredeyse ilimizde kalan tek kamu kuruluşumuz olan TPAO özelleştirilmeye çalışılıyor. Bunların gerçek sahibi olan bizler yine sessizce izlemeye devam ediyoruz. Bugün bizlerin sahip çıkmayıp birilerine peşkeş çekilmesine sessiz kaldığımız kamu kuruluşlarına yiğit Yatağan işçileri sessiz kalmıyor" dedi.

Halkın öz birikimleri, kaynakları ve stratejik sanayi tesislerinin gasp edildiğini savunun Güneş, "Özelleştirme vatana ihanettir. Güzelim memleketimizde biz işçilerin ve emekçilerin vergileriyle kurulmuş olan, yani bizlerin ve çocuklarımızın geleceği olan kamuya ait fabrika ve işletmeler, milli servetimiz sermayenin istekleri doğrultusunda yerli ve yabancı tekellere yok pahasına peşkeş çekiliyor" diye konuştu.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Güneş Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title