Haberler

Afyonkarahisar'da "Yaygın Turizm Eğitimi" Semineri

Abone Ol

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar'ın Termal, Doğa, Kültür, Kongre ve İnanç Turizmi Gibi Tüm Alternatif Turizm Olanaklarına Sahip Olduğunu Söyledi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar'ın termal, doğa, kültür, kongre ve inanç turizmi gibi tüm alternatif turizm olanaklarına sahip olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yaygın Turizm Eğitimi faaliyetleri kapsamında turim bilincinin yaygınlaştırması amacıyla Afyonkarahisar'da yöneticilere eğitim semineri düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, "Turizm , ülkelerin döviz girdisini artıran ve istihdam artırıcı özellikleriyle ulusal ekonomiye katkıda bulunan; uluslar arası kültür, ticaret ve sosyal yaşam üzerindeki etkisi ile dünya barışının korunmasında da büyük payı olan bir sektördür. Afyonkarahisar deniz- kum- güneş gibi klasik turizm anlayışını aşarak bütün olanakların değerlendirilebileceği alternatif turizm unsurları ile öne çıkmaktadır"dedi.

Kenttin, termal turizm, doğa turizmi, kültür turizmi, kongre ve inanç turizmi ile turizmdeki tüm alternatif olanaklara sahip olduğunu anlatan Vali İmga, şöyle konuştu, "Kurtuluş savaşının verildiği ve cumhuriyetin çatısının çatıldığı bu topraklarda o kadar çok geçmişimiz var ki, bunların iyi bir şekilde tanıtılması, iç turizm hamlemizde önemli bir yol almamızı sağlayacağı gibi yüksek bir tarih bilincinin oluşmasına da katkı sağlayacaktır. Turizmin gelişmesinde önemli bir unsurda, temiz ve iyi korunmuş bir çevre, nitelikli hizmet ve bu hizmetleri götüren kaliteli insan gücüdür. Tüm bu unsurları göz önünde bulundurduğumuzda, turizmde gelişmenin temeli yinede topyekün bir çabayı gerektirmektedir. Köylüsünden kentlisine, özel sektörden kamuya, yani toplum bütün kesimlerinin turizm bilinci ile donatılması gerekmektedir. Bunun yanında doğanın, çevrenin, tarihi ve antik eserlerin de, koruma bilincinin verilmesi gerekir. Turizm bilinci ile birlikte tarih, çevre ve doğa bilincinin verilebilmesi, toplumun her kesimine yayılması amacıyla, her zaman eğitim çalışmalarına ihtiyaç vardır. Bugün burada böyle bir eğitim çalışmasının yapılıyor olması, turizmden beklentilerimizin arttığının göstergesi olarak beni fazlası ile memnun etmektedir." (MD-SE-AT-Y) 28.05.2008 16:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title