Haberler

Agip'ten Özkan'a Ziyaret

Abone Ol

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) üyeleri, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’ı ziyaret ederek, AGİP’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) üyeleri, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan'ı ziyaret ederek, AGİP'in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaret esnasında konuşan Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, İslam dininin en güzel öğrenildiği eğitim kurumlarından birisinin ve en önemlisinin İmam Hatip okulları olduğunu söyleyerek, "Bizler AGİP olarak, İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmaktan gurur duyuyoruz. İmam Hatip Lisesi rozetini ölünceye kadar yakamızda ve kalbimizde taşımak bizler için bir şereftir. Bu okullardan vatanını, milletini seven, insanlığa faydalı yeni bir altın nesil yetişmiştir. Bunu kimse inkar edemez. İmam Hatip Liselerinin ilme ve ilim adamına verdiği bu büyük değer sebebiyledir ki bu okullardan binlerce dini ilimlerde ve diğer ilim dallarında bilim adamı, devlet adamı, ülkemize faydalı aydınlar yetişmiştir. Görülüyor ki, dini ilimlerin olduğu gibi fenni ilimlerin kapısını da ülkemize açmakta başarılı olan İmam Hatip okullarıdır. Bu başarı inkar edilemez bir gerçektir. Bazı karanlık güçler ne zaman ki, İmam-Hatip Okulu mezunlarının önüne ve bu okullara engeller koymuşlar, çözülme başlamış, toplumda ahlak erozyonu artmıştır. Türkiye'de din eğitiminin en temel ve yaygın alanı İmam-Hatip Okullarıdır. İmam-Hatip Okulları din eğitimi alanında önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Dini ihtiyaçları sağlıklı karşılamanın yolu İmam Hatip Okullarından geçmektedir. Bu okulların kıymeti iyi bilinmelidir. İHL'ye yönelik talebin altında yatan en önemli etken hiç kuşkusuz din eğitimi alma isteği. Bu olguyu daha iyi anlamak için İHL öğrencileri üzerine yapılan araştırmaların tamamında öğrencilerin ortalama yüzde 90'ı İmam Hatip Liseleri'ne yönelme sebebi olarak dini bilgilerini daha iyi öğrenmek belirtiyorlar. İmam Hatip liselerinde uygulanan eğitim modeli İslam dünyasında tek olma özelliği taşıyor. Dini bilimlerle pozitif bilimlerin bir arada okutulduğu bu model başka hiçbir İslam ülkesinde uygulanmıyor. AGİP olarak bundan sonraki süreçte İmam Hatip okullarını okuyan kardeşlerimize ve tüm Adıyaman halkına faydalı olmak adına bir dizi etkinliklere imza atacağız. ve Adıyaman'da şimdiye kadar yapılmamış birçok etkinliği ilimizde ilk defa gerçekleştireceğiz" " şeklinde konuştu.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise, Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) üyelerinin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, AGİP'in çalışmalarını yakından takip ettiğinin altını çizerek, başarılar diledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İshak Yılmaz Seyfi Özkan Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title