Haberler

Ağrı'ya Sosyal Destek

Abone Ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Fatma Salman, son 12 yılda aile ve sosyal politikalar kapsamında kente 623,3 milyon TL ödenek gönderildiğini açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Fatma Salman, son 12 yılda aile ve sosyal politikalar kapsamında kente 623,3 milyon TL ödenek gönderildiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Fatma Salman; etkin, verimli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla sosyal yardım ve hizmet alanındaki bütün kurum ve kuruluşları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde tek çatı altında birleştirdiklerini hatırlattı. Bakanlık çatısı altında; kadınları, çocukları, yoksulları, şehit yakınlarını, gazileri, yaşlıları ve engellileri kapsayan çalışmaları birbiriyle ilişkili ve bütüncül bir bakış ile gerçekleştirdiklerini dile getiren Salman, "Vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hayat sürdürebilmesi için yeni ve kapsayıcı sosyal yardım ve sosyal destek programlarını hayata geçirdik. Engelli ve yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli sosyal yardım programlarını uygulamaya koyduk. Muhtaç durumda bulunan 610 asker ailesine, askerlik süresince 250 TL maaş bağladık. 2013 yılında bütün vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturan Genel Sağlık Sigortası uygulamasını başlattık. Yoksul vatandaşlarımız için bu kapsamda Ağrı'da 241 bin 692 kişiye 132 milyon TL prim ödedik" dedi.

"SOSYAL YARDIMLARDA DEV ARTIŞ YAPTIK"

Ağrı il merkezi ve ilçelerinde birçok alanda yapılan sosyal yardımları her yıl daha da artırarak devam ettirdiklerini kaydeden Salman, bu yardımların ihtiyaç sahiplerine umut olduğunu belirtti. Sosyal yardımların aralıksız bir şekilde devam edeceğine vurgu yapan Salman, "Gıda, eğitim, sağlık, şartlı nakit transferi ile proje desteklerini içine alan sosyal yardımlar kapsamında Ağrı'da 2003 yılında 3,5 milyon TL kaynak ihtiyaç sahiplerin ulaştırılırken; 2013 yılında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kaynak miktarı yıllık 220,2 milyon TL'ye çıkardık. 2007 yılında yaptığımız değişiklikle 2022 Sayılı Kanun kapsamında yaşlılık aylığı kapsamında 11 bin 622 kişiye, engelli yardımları kapsamında 5 bin 339 kişiye ve bin 491 engelli yakınına toplam 33,7 milyon TL nakdi yardım yaptık. İhtiyaç sahiplerinin eksiklerini gidermek için 2003-2013 döneminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları eliyle vatandaşlarımıza 472 milyon TL tutarında ayni ve nakdi yardım yaptık" diye konuştu.

"KAMUDA ENGELLİ İSTİHDAMI YAKLAŞIK 6 KAT ARTTI"

Ağrı'da 2013 yılı itibariyle 157 engelli memur ve 70 engelli işçi istihdam edildiğine dikkat çeken Salman, bu sayının her yıl daha da artacağını söyledi. Engellilere yaşamlarını kolayca sürdürmeleri için yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Salman, "Tüm Türkiye'de 2002 yılı itibariyle engelli kontenjanında memur olarak çalışan engelli sayısı 5 bin 777 iken bu rakam 2013 yılı sonu itibariyle 32 bin 21'e ulaştı. Yapılan yasal düzenlemelerle Türkiye çapında çalışan engelli işçi sayısı 89 bin 701'e ulaştı. Ağrı'da 2013 yılı itibariyle 157 engelli memur ve 70 engelli işçi istihdam ediliyor. 2007 yılında engellilere evde bakım ve rehabilitasyon hizmetini başlatarak engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım attık. Ağrı'da, başlangıç yılında 16 bin TL olan evde bakım ödeneği 2013 yılında yıllık olarak 25 milyon TL'ye ulaştı. 2007-2013 yılları arasında Ağrı'da engelli evde bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için toplam 80,5 milyon TL ödenek ayırdık" ifadelerini kullandı.

"AİLE SICAKLIĞI BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZIN HAKKI2

Ağrı'da çocuk hizmetleri için yapılan yıllık harcamanın 7,6 milyon TL'yi aştığını belirten Salman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yetiştirme yurtlarından ziyade aile yanında bakım modelini tercih ettik. Evden uzaklaşan çocukların ailelerinin yanına dönüşünü sağladık. Ailesiyle yaşayıp himayeye muhtaç durumda bulunan çocukların bakımını sağladık. Çocukların güvenli, şefkatli ve sevgi dolu bir ortamda aile sıcaklığında daha sağlıklı gelişebilmeleri için koruyucu aile hizmetini yaygınlaştırdık. Aile yanında bakımın mümkün olmadığı durumlarda ise yuva ve yurtlarda gerçekleştirilen hizmet dönüşümü ile toplu bakım yerine, her çocuğa özel bakım ve koruma hizmeti verilen çocuk evleri yaygınlaştırılmıştır. Ağrı'nın 2002 yılında hiç çocuk evi yokken 2013 yılında 1 çocuk evinde 19 çocuğa sıcak bir ev ortamında hizmet veriliyor. 2005 yılından bugüne kadar koruma kararlı 50 çocuk ailesinin yanına döndürülmüş, ayrıca sosyal ve ekonomik desteklerle 865 çocuk korunma kararı alınmaksızın ailelilerinin yanında bakılmaktadır. Ağrı'da çocuk hizmetleri için yapılan yıllık harcama 7,6 milyon TL'yi aşıyor. Aralık 2013 itibari ile Ağrı'da 4 koruyucu aile yanında 11 çocuğa bakılmaktadır. Bu kapsamda 2006 yılından 2014'e kadar toplam olarak 28,7 milyon TL harcama yaptık."

"DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZI KONUT SAHİBİ YAPIYORUZ"

Finansmanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca karşılanan 'Sosyal Konut Projesi'nin hedeflenenin ötesinde ilerlediğine dikkat çeken Salman, "2023 hedefi 100 bin konut iken Aralık 2013 itibariyle konutların yaklaşık beşte biri hak sahiplerine teslim edilmiştir. 2014 yılında teslim edilecek konut sayısı 30 bine ulaşacaktır. Bu kapsamda Ağrı'da 40 milyon TL maliyetle 800 konut vatandaşlarımıza teslim edildi. 2003-2013 yılları arasında Ağrı'da aile ve sosyal politikalar alanında hizmet veren tesislerin yapım ve onarımına 1,7 milyon TL harcama yaptık" şeklinde konuştu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Salman Ak Parti Ak Parti Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title