Haberler

Ahmet Asım Okat Güven Tazeledi

Abone Ol

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Ahmet Asım Okat, güven tazeledi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi'nin 4. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Ahmet Asım Okat, güven tazeledi.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay da katıldı.

Korg öncesi sir konuşma yapan Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, camianın temel sorunlarının yasal olarak çözülmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Okat, "2008 yılında kurulan Şubemizi o günden bu günlere taşımanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Üyelerimizin bu onurlu görevi bizlere tevcihinden sonra; manevi hizmetin ve huzurunun bilinci ile gönüllülük esasıyla bu zamana kadar elimizden geldiği kadarıyla sizlere hizmet etmeye çalıştık. Çok uzun yıllardır adete kamburlaşmış bazı temel sorunlarımızın yasal olarak çözülmesi camiamız adına mutluluk vericidir. Bu hususta emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Tabi ki geride kalan sorunlarımızın da en kısa sürede çözümlenmesini de arzu etmekteyiz.Tüzüğümüzün kuruluş amaçları doğrultusunda gerek Derneğimizin gerekse taşıdığımız onurlu unvanların toplumumuzda hak ettiği yerde olması için gerekenleri yapmaya çalıştık. Maalesef bu günlere baktığımızda derneğimizin fiziksel ve mali şartlarının diğer şubelerimizle mukayese edildiğinde çok çok geride kaldığını üzülerek söylemek zorundayım. Derneğimizin fiziksel konumu için Türkiye de ilk pilot bir projemizi hayata geçirebilmek için çok gayret gösteriyoruz. Konuklarımızın çok vaktini almamak adına konunun detaylarını kurulumuzun diğer bölümlerinde sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle belediyelerin diğer illerde olduğu gibi bizlere sahip çıkması gerekliliğini her ortamda usanmadan bıkmadan söyledik, gerekli talep ve projeleri sunmamıza karşın bu zamana kadar olumlu bir sonuç alamadık. Onlar için spor kulübünün antrenmanına katılmak yüklü miktarlarda parasal ve başka yardımlar yapmak daha önemli olmalı ki genel Kurulumuza yer ve siz değerli şehit ve gazi ailelerimizin ağırlanması talebimiz bile encümenin oy birliği kararı ret olunuyor.Genel kurul geçirdiğimiz 3 yılın sizlerle paylaşılması, değerlendirilmesi ve geleceğimiz için bir yol haritasının çizmesidir. Bizler halis niyetlerimizle görevlerimizi yaptığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

KÜTAHYA'YA GAZİ EVİ PROJESİ

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay da, dernek üyelerine, Kütahya'ya gazi evi yapılacağı müjdesini verdi.

Kinay, "Milletvekilliği görevim süresince gazilerimize verilen istihdam hakkı, şehitlerinizin ailelerine verilen istihdam haklarının artılması, sağlık ve ekonomik anlamındaki iyileştirmeleri bir vecibe olarak yerine getirmeye çalıştık.

Kütahya'da Ahmet Asım Okat'ın da öncülük yaptığı bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Fazla değil Türkiye'de sadece 2 il de, birisi Kütahya'da olmak üzere bir projenin bu yıl içinde temeline atacağız. Gazi evi projemizi gerçekleştireğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşegül İslam'ın destekleriyle inşallah gazi evi projemizi gerçekleştireceğiz. Böylece hem gazilerimizin rehabilitasyonu, hemde gazi ve şehit ailelerimizin daha güzel bir ortamda bir araya gelmelerini sağlayacağız. Bu proje Kütahya ve Kars'ta gerçekleştirilecek. Aslında bu 4 ilde yapılacaktı, ancak biz arsamızı temin ettiğimiz için bize bir öncelik oldu.Projenin hayata geçilmesi Ankara'da sıkı bir takip gerektirdi" şeklinde konuştu.

Bu arada, Ahmet Asım Okat, derneklerine katkılarından dolayı Kinay'a teşekkür belgesi takdim etti.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi'nin 4. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığına yeniden Ahmet Asım Okat seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Hüseyin Efe, Necati Aydın, Adnan Süngü ve Ayşe Ersoy getirildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Hasan Fehmi Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title