Haberler

AK Parti'den Amasya Üniversitesi'ne Ziyaret

Abone Ol

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ve diğer parti yöneticileri, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ı ziyaret ettiler.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ve diğer parti yöneticileri, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ı ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Orbay, 2014-2015 akademik yılının doluluk oranları, yeni açılan programlar, öğrenci sayısındaki değişim, geleceğe yönelik planlamalara ilişkin bilgileri paylaştı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek binlerce öğrenciyle Amasya Üniversitesi ailesinin daha da güçlenip bölgede ve ülkede saygın bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, başarılarının kaynağının paydaşlarıyla uyum içinde çalışmaktan kaynaklandığını vurgulayan Orbay, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle'ye, AK Parti yönetimi ve yetkililerine ile Belediye Başkanı Özdemir'e üniversitenin gelişimine yaptıkları katkılara teşekkür etti.

Tüm kurumlarla olduğu gibi Amasya Üniversitesi ile de her zaman eş güdümlü çalıştıklarını ve Amasya'nın yararına olan her konuda sıklıkla üniversite-belediye işbirliğiyle ortak projeler üretildiğini, bu projelerin geri dönüşlerinin ise kamu yararı açısından oldukça verimli olduğuna değinen Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Rektör Orbay başta olmak üzere tüm üniversite camiasına Amasya'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

"Son yıllarda üniversitemizin gösterdiği farkındalık ve ortaya koyduğu çalışmalar ortadır. Amasya Üniversitesinin bu akademik yıl da doluluk oranı ve yeni öğrenci kontenjanları ile bölgede önemli bir odak noktası olmasından fazlasıyla memnunuz" diyen Özdemir, Amasya'da iyi şeylerin olduğunu Amasya insanının ise her şeyin en iyisine layık olduğu vurgusunu yaptı.

Amasya Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 80 oranında il dışından gelmiş olmasını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek de Amasya Üniversitesi'nin doluluk oranından fazlasıyla memnun olduklarını dile getirdi.

"Her İlde Bir Üniversite"parolasının Amasya'da Amasya Üniversitesi ile ne denli önemli bir ivme yakalanıldığını gördüklerini kaydeden Ünek, siyasi irade olarak özelde ilçe, il ve bölge, genelde ise dünyada lider bir Türkiye arzusu içerinde tüm kurumlar ile çalışarak üniversiteye gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Amasya Üniversitesi'nin il merkezi ve ilçelerde yakaladığı başarının önemine değinen AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle ise Amasya ile Amasya Üniversitesi'nin her alanda birliktelik yakalamış olmasının Amasya'ya, bölgeye ve ülkenin kalkınmasına önemli katkı sağladığını dile getirdi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cafer Özdemir Akif Gülle Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title