Haberler

AK Parti'li Milletvekili Erdoğan Su Arama Sahasını İnceledi

Abone Ol

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Ziyaret köyü ören mevkisinde başlattığı jeotermal su arama çalışması sahasını ziyaret eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yetkililerden sondaj...

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Ziyaret köyü ören mevkisinde başlattığı jeotermal su arama çalışması sahasını ziyaret eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yetkililerden sondaj çalışması hakkında bilgiler aldı.

Çalışmaları yerinde görmek için Araban ilçesine gelen Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Araban İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve Arabanlı vatandaşlar ile birlikte jeotermal su arama çalışması başlattığı sahayı ziyaret etti. Erdoğan, yetkililerle bir süre sohbet edip, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Sahada yapılan sondaj çalışmalarını yerinde gören Erdoğan, şunları söyledi:

"Araban'a bağlı Ziyaret köyü Çatboğazı mevkiinde 1968 yılında kendiliğinden artezyen şeklinde çıkan ve 1969 yılında da yöre halkının dinamit patlatması nedeniyle kuruduğu ileri sürülen şifalı kaynak suyun bulunması için çalışma başlatılıp, Araban ilçemizi 44 yıl önceki şifalı suyuna kavuşturmak için AK Parti Gaziantep milletvekilleri olarak verdiğimiz uzun uğraşlar sonunda MTA bölgede jeotermal su bulunması için sondaj çalışması başlattı. MTA'nın bölgede yaptığı çalışmalar sonucunda tespit edilen Ziyaret köyü Ören mevkiinde jeotermal su bulunması olasılığı çok. MTA'nın uzun zaman önce başladığı tüm çalışmalarda elde edilen bilgiler ışığında burada 44 yıl önce kaybolan şifalı kaynak suyu 44 yıl aradan sonra Allah'ın izniyle bulacağız inşallah" dedi. Erdoğan, "MTA yetkililerinden aldığım bilgiye göre Ören mevkiinde başlatılan jeotermal su arama çalışmasında sondaj ile bin metre derinliğe kadar inileceği bilgisini aldım. Allah'ın izniyle 44 yıl aradan sonra hem Araban'ı, hem, Gaziantep'i, hem bölgeyi, hem de Türkiye'nin faydalanabileceği jeotermal suyu burada bulacağız. Sondaj çalışmaları Araban'a ve tüm ülkeye hayırlı olsun" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Erdoğan Gaziantep Ak Parti Araban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title