Haberler

AK Parti Milletvekili Er'den Silifke Kaymakamı Beyoğlu'na Ziyaret

Abone Ol

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, Önümüzdeki Yıllarda Silifke'yi Daha Güzel Günlerin Beklediğini Söyledi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, önümüzdeki yıllarda Silifke'yi daha güzel günlerin beklediğini söyledi.

Milletvekili Er, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu'nu makamında ziyaret ederek, ilçede yapılan çalışmalar ve eksiklikler hakkında bilgi aldı. Ziyarette yaptığı açıklamada, bu yıl Silifke'ye güzel hizmetler yapıldığının altını çizen Er, "Köylerimizin yol ve su sorununu büyük ölçüde bitirdik. Önümüzdeki yıllarda Silifke'yi daha güzel günler bekliyor. Silifke-Antalya arası yapılan duble yol çalışmalarına hız verdik. Bu yol Silifke'nin gelişip büyümesinde büyük rol alacaktır. Tarihi, doğa güzellikleri ve tarımı ile Silifke çok önemli bir yere sahip. Silifke 15-16 yıldır büyük bir siyasi eksiklik hissediyordu. Bu yıl bu sorunu adayımız Mehmet Zafer Üskül'le çözüyoruz. Birlikte daha güzel işlere ve projelere imza atacağız" dedi.

"Silifke Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarını bekliyor" diyen Kaymakam Ahmet Beyoğlu ise, "Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı çalışmalarını bitirdik. 64 parselden 7 tanesini sattık. Diğer parsellerin satılıp işlerin hızlanması için yatırımcıları bekliyoruz. OSB kamulaştırmasından dolayı 600 bin YTL ana borç ve bu borcun 1.5 milyon YTL faizinin ödenmesi gerekiyor. Faizin bir an önce durdurulması için ana paranın en kısa zamanda ödenmesi lazım" diye konuştu.

Öğrenci yurdu olmadığı için büyük sorun yaşandığını ifade eden Beyoğlu, "Köylerimizden ve şehir dışından gelen ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerimizin kalabileceği bir yurt yok. Öğrenciler ya özel yurtlarda ya da bir akrabasının yanında kalıyor. Bu yıl fakültemiz de hizmet vermeye başlayacak ve burada 60 öğrenci eğitim görecek. Bir an önce öğrencilerin kalabileceği bir devlet yurdunun yapılması lazım" dedi.

Silifke'ye turizm konusunda köklü yatırımların yapılmadığını ve bunun büyük eksiklik olduğunu belirten Kaymakam Ahmet Beyoğlu, şunları kaydetti:

"Tarihi, doğa güzellikleri, denizi ve kumsalı ile Silifke büyük bir turizm kenti. Turizmi canlandırmamız için var olan tarihi değerlerimizin bakıma alınması ve düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Turizm alanlarına gittiğimizde yatırım yapamadığımız için boynumuz bükük geziyoruz. Silifke-Antalya karayolunun bitmesiyle birlikte canlılık kazanacak olan ilçemizde turizm için köklü yatırımların yapılması şart."

(MŞ-MT-MT-Y)

21.06.2007 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title