Haberler

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal'dan İha'ya Ziyaret

Abone Ol

kamu-özel ortaklığı ile yapılması planlanan 450 yataklı hastanenin yapılacağını söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, daha önce Yozgat'a

kamu-özel ortaklığı ile yapılması planlanan 450 yataklı hastanenin yapılacağını söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, İhlas Haber Ajansı Yozgat Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyaret'te hükümetin Yozgat'a yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Milletvekili Soysal, AK Parti ile Yozgat'a büyük yatırımların yapıldığını kaydetti. Hızlı tren yolu inşaatının sürdüğünü, duble yol çalışmaları ve şimdi de havaalanı için çalışmaların sürdüğünü belirten Milletvekili Soysal, "Duble yol konusunda Yozgat'ta biraz gecikme oldu. Ancak bu yıl Kırıkkale il sınırından Sivas il sınırına kadar yolumuz tamamlanacak. Hızlı tren konusunda da bu yıl daha büyük bir ödenek ayrıldı ve çalışmalar sürüyor. Yerköy -Ankara yönünde ise Yerköy-Kırıkkale, Kırıkkale-Ankara arasının ihalesi yapıldı. Ulaştırma Bakanımızın ifadesine göre 2015 yılının Haziran ayında hızlı trende Sivas-Yozgat-Ankara arasında test sürüşü başlayacak. Yine sulu tarımın daha fazla

yapılması için ilimize her yıl bir baraj temeli atılıyor. Oğulcuk barajının temeli atıldı. İnandık barajının ise proje çalışmaları sürüyor" dedi.

Yozgat'a yapılması planlanan Kamu-Özel ortaklığıyla 450 yataklı hastanenin daha önce ihalesinin yapıldığını ancak Danıştay'ın bu tür ihaleleri iptal ettiğini belirten Milletvekili Soysal, " Danıştay'ın yürütmeyi durdurmasının ardından, kamu özel ortaklığı ile ilgili de plan bütçe komisyonunda kamu özel ortaklığı görüşmeleri kanun tasarısını Salı günü bitirdik komisyondan geçti. Yasadaki eksik ve açıklar bu kanunla giderildi kanun mükemmel bir hale geldi ve genel kurula indi haftaya görüşülecek. O kanun görüşmeleri biter ve Cumhurbaşkanımızın onaylamasından sonra bütün problemler bitiyor ve geçerli olan ihalelerde yürürlüğe giriyor. Bakanlık yer gösterecek ve hastanemizin temeli atılacak" dedi.

450 Yataklı Yozgat Devlet Hastanesinin daha önceki ihalesinin geçerli olduğunu vurgulayan Milletvekili Soysal, "Müteahhit firma ne kadar erken bitirirse kendi menfaatine olacağından, ben hastanenin iki yıl gibi bir sürede tamamlanacağına inanıyorum. Yozgat inşallah

çok modern bir hastaneye kavuşacak" diye konuştu.

Yozgat'ın çehresi değiştiğini ancak istihdam alanı oluşturmada sıkıntıların yaşandığını ifade eden Milletvekili Soysal, "İstihdam konusunda devlet yatırım yapmıyor. Ancak toplum yararına çalışma kapsamında 2 binin üzerinde vatandaşımıza geçici de olsa bir iş imkanı sağlandı ve o da piyasayı biraz daha rahatlamıştır. Bu yıl için de 5 bin kişilik bir talep de bulunduk. İstihdam oluşturacak yatırımlar konusunda da Meclis Başkanımız, Başbakan Yardımcımız ve milletvekili arkadaşlarımızla sık sık toplantılar yapıyoruz, iş adamlarıyla görüşüyoruz. Ancak iş adamları Organize Sanayi Bölgesinde gelip araştırma yaptığında ne hikmetse yatırım yapmıyor. Bu sebeple Yozgat'a ulaşım konusunda iş adamlarına daha cazip gelecek ikinci bir organize sanayinin kurulması gerekiyor. Bu konuda araştırmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin 2012 hasat döneminde sattığı buğday ve arpaya verilen 5 kuruşluk desteğin ödenmediği ve ne zaman ödeneceği sorusun yanıtlayan Milletvekili Soysal," Çiftçiye verilecek olan 5 kuruşluk destek için ilgili bakanlıklarla görüşüp problemin ne olduğunu öğreneceğim. Ayrıca 2011 yılında müstahsil makbuzlarında yaşanan sıkıntılardan dolayı destek pirimi alamayan çiftçiler, devletin zararını ödediklerinde bu ücretlerini alabilecekler, geçmiş ve gelecek müstahsil makbuzlarının karşılığını da alacaklar" dedi.

İhlas Haber Ajansı'na yapılan ziyaret Milletvekili Soysal'ın yanı sıra

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bacanak, AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Musa Halıcı, İl Genel Meclis Üyesi Halil Türkmen ve parti yöneticileri de katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhlas Haber Ajansı Ertuğrul Soysal Kırıkkale Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title