Haberler

AK Parti Zonguldak Teşkilatı ve Milletvekilleri Toplandı

Abone Ol

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri, İl ve Merkez İlçe Teşkilatları ile Birlikte Referandum ve Tezkere Konularını Değerlenirdi.

AK Parti Zonguldak milletvekilleri, il ve merkez ilçe teşkilatları ile birlikte referandum ve tezkere konularını değerlenirdi.

AK Parti Zonguldak İl binasında yapılan toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, AK Parti Kozlu Belde Başkanı Hikmet Aydın, AK Parti Kadın Kolları Başkanı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve yöneticiler katıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, tezkerenin gündeme gelmesi nedeniyle gürültünün günler yaşandığını, bu nedenle referandumun gölgede kalmamasını istedi. Referandumun demokrasi adına bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bizim Cumhurbaşkanlığı seçimi kaos olmaktan, sıkıntı olmaktan Türkiye'nin önünden kalksın istiyoruz. Tabiî ki millet parlamenter sistem içerisinde kendi vekillerini seçiyor. Geçen zaman diliminde Cumhurbaşkanının sorumluluk ve yetki alanı gerçekten çok farklı bir noktaya getirilmiş. Başbakanın sınırsız yetkileri yok. Ama sonsuz sınırlılığı var. Cumhurbaşkanının sınırsız yetkileri var, fakat sorumluluğu hiç yok. Biz Cumhurbaşkanlığı makamını belirli kalıplar içerisinde sorumlu tutmak ve yetkilerini de sınırlamak noktasında bundan sonra genel bir anayasa değişikliği çalışmamız var. Eski biçimiyle seçilen bir Cumhurbaşkanı seçmek istedik. Ama yargı siyasallaşarak 184 toplantı sayısı, 367 karar sayısının üzerine çıktı. Eskiden 184 ile 10 tane Cumhurbaşkanı seçilerek, Cumhurbaşkanlığını yaptılar. Ama AK Parti dönemine gelince Anayasa Mahkemesinin kararıyla 6-5 oylaması sonucu yerine göre değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanlığı makamını bundan sonra halk seçsin. Farklı anlamalara fırsat vermeyecek şekilde yapılmış bir düzenlemedir. Cumhurbaşkanı bundan sonra 5 yılda bir seçsin. Eğer o kişi toplum nezdinde itibar görüyorsa, kendine güveniyorsa 2'ci 5 yılda aday olabilir. Ama bu aday olma şartını da en az milletvekili onun tekrar aday göstermesine bağlıyor. Bizim ülkemizin bu güne kadar önünü tıkayan bu meseleyi açmak istiyoruz. Millet demokrasinin içini dolduran unsurdur. Devlet soyut bir kavramdır, millet soyut yaşayan, canlı olan bireylerden ibarettir. Cumhurbaşkanı o nedenle cumhurun başıdır. Onu da en iyi şekilde seçecek yetkiye sahip olanda cumhurdur. Biz bugüne kadar demokrasiyi açmak istiyoruz. Toplumla bütünleştirmesini istiyoruz. Halkımız 21 Ekim Pazar günü sandığın başına gitsin demokrasiyi doldursun, demokrasiye sahip çıksın" dedi.

Milletvekili Polat Türkmen, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinde büyük bir fayda olduğunu belirtti. Türkmen, "Bazı muhtarlarımız seçmenlerimizin bizden seçmen kâğıdı almadığını söyledi. Bizde bu toplantıyı yaparak halkı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bazı şeyler örtüle biliyor. Ama referandum, Cumhurbaşkanı seçilmesi ilavesinde milletvekilliği seçimlerinin 4 yılda bir seçilmesi, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gibi halkımızın demokratik bütün devletler de olduğu gibi halkoyu ile bunun seçilmesinde çok büyük zaruret ve demokrasimiz adına güzellikler gördüğümüz için bu teklifi hükümetimiz getirmiştir. Baktığımız zaman bizim siyasi tarihimize Cumhurbaşkanlığı hadisesinin hep sıkıntılarla geçtiğini görürsünüz. İlgili-ilgisiz bütün kurumlar veya ilgili kurumlar hep doğal olarak Cumhurbaşkanlığı ile ilgili çok aktif bir kulis faaliyetlerine girerler ve son dönemlerde yaşadığımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde ki gibi olumsuz hadiseler enerjimizi fuzuli yere, lüzumsuz yere kaybetmemize neden olmuştur. Cumhurun başı olan Cumhurbaşkanını halk tarafından seçilmesinde çok büyük faydalar vardır. Hükümetimiz onu uygun gördüğü için gurubumuz uygun bulduğu için bizde bu teklifi getirdik Ülkemizin artık bu kaoslardan kurtulması lazım. Herkesin büyük devletler gibi işimizi dünya ile rekabete, başka problemlerimize bakmamız gerekiyor. O yüzden de bunun vatandaşlarımız tarafından iyi algılanmasını, zamanın kısa olmasına rağmen, çok iyi algılanmasını arzu ediyoruz. Sandık başına giderek evet oyu vermesini rica ediyoruz" diye konuştu.

(ET-İÇ)

20.10.2007 19:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title