Haberler

Ak Partili Tunç, 2002-2006 Yılları Arasında Uşak'taki Turizm Yatırmlarını Değerlendirdi

Abone Ol

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, 2002-2006 Yılları Arasında İl Genelinde Kültür ve Turizm Alanında Yapılan Çalışmaları Değerlendirdi. AK Parti İktidarı Döneminde Ülke Genelinde Olduğu Gibi Uşak'ta da Her Alanda Önemli Yatırımların Gerçekleştirildiğini İfade Eden Alim Tunç, Turizm Alanında Uşak'ta Hamamboğazı'nın Termal Turizm Merkezi İlan Edildiğini ve Atatürk Etnografya Müzesi Gibi Öne...

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, 2002-2006 yılları arasında il genelinde Kültür ve Turizm alanında yapılan çalışmaları değerlendirdi. AK Parti iktidarı döneminde ülke genelinde olduğu gibi Uşak'ta da her alanda önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ifade eden Alim Tunç, Turizm alanında Uşak'ta Hamamboğazı'nın termal turizm merkezi ilan edildiğini ve Atatürk Etnografya Müzesi gibi önemli yatırımlara imza attıklarını ancak Karun Hazinesi olayında kentin imajının zedelendiğini söyledi.

Uşak'ta sağlık ve termal turizmin geliştirme çalışmaları kapsamında 4957/2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca Banaz İlçesi'nde bulunan Hamamboğazı'nın termal turizm alanı ilan edildiğini ifade eden Alim Tunç, "Hamamboğazı termal tesisileri turizm alanı ilan edildi ve tahsis için son aşamaya gelindi. Bunun yanı sıra biz Eşme İlçesi Örencik Kaplıcaları, Ulubey İlçesi Hasköy ve Aksaz Kaplıcalarının da termal turizm merkezi ilan edilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Termal Turizm Merkezi olan Afyonkarahisar'a yakın komşu olmamız bu alanda bize bir avantaj sağlayabilir. Özellikle Hamamboğazı'nda doğru yatırımlar yapabilirsek ilimizin turizm potansiyelinin artacağını düşünüyoruz. Sonrasında ise diğer termal alanlarımızı harekete geçirmek için bir moral bulmuş olacağız ve daha kolay yatırımcı bulacağız" dedi.

Kurtuluş Savaşında Ulu Önder Atatürk tarafından karargah olarak kullanılan binanın tanzim teşhir ve çevre düzenlemesi yapılarak ziyaretçilere açıldığını belirten Alim Tunç, " Atatürk ve Etnoğrafya Müzesi yıllardır restore edilmeyi bekliyordu. Atatürk'ün ilimize ziyareti sırasında karargah olarak kullandığı bu tarihi bina bizim için büyük önem taşıyordu. Ancak yıllardır ödenek ve değişik sorunlar nedeniyle bir türlü restore edilemiyor ve her geçen gün biraz daha eskiyerek yok olma noktasına geliyordu. İktidarımız döneminde Atatürk'ün ilimize ziyaret ettiği esnada karargah olarak kullandığı tarihi binayı restore ettik ve hizmete açtık. Böylece tarihi bir ayıptan kurtulup görevimizi yerine getirmiş olduk. Aynı zamanda Atatürk'ün hatırasına da sahip çıkmış olduk. Müzede Uşak halkının yaşantısını yansıtan giysiler, ünlü Uşak halıları, Eşme kilimleri ve kullanım araçlarından oluşan etnografik eserler ile Ulu Önder Atatürk'e ait özel eşyalar sergileniyor. "dedi.

Uşak Milletvekili Alim Tunç bunların yanı sıra 2002-2006 arasında il genelinde İl Halk Kütüphanesi'nde internet erişim merkezi, Atatürk Kültür Merkezi gibi önemli işlere de imza attıklarını ifade ederek, " Kentimizde yıllardır tamamlanamayan Atatürk Kültür Merkezi yapılan protokol ile bitirilme noktasına gelmiştir. Eşme Kültür Merkezi binasının da yüzde 75'i tamamlandı. Arkeoloji Müzesinin hizmet binasının katı yakıtlı kalorifer kazanının doğal gaza dönüştürülmesi işi tamamlandı. İl Halk Kütüphanesi hizmet binasının bakım ve onarım işi yapıldı. İlimizde bulunan Banaz İlçesi, Ahat Köyü Akmoni, Ulubey İlçesi Blaundus, Sivaslı İlçesi Selçikler Ören Yerleri ve Karahallı İlçesi Clandıras Köprüsü gibi tarihi mekanlara ait tanıtıcı levhalar hazırlanarak İlimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin görebileceği yerlere monte edildi. İlimizin daha iyi tanıtılması amacıyla "Uşak Kültür Envanteri" kitabı çıkarılmıştır.

İl Halk Kütüphanesinde mevcut olan Osmanlıca eserlerin bakım ve ciltleme işlemleri yapılmış ve bu eserlerin muhafazası amacıyla camlı ahşap dolaplar yapılarak okuyucuların hizmetine sunuldu. Arkeoloji Müzesi hizmet binasının müzede eserlere yetersiz kalması nedeniyle İlimiz İstasyon Mevkiinde yeni müzeler kompleksi (Arkeoloji Müzesi, Ulaştırma Müzesi, Halı Kilim Müzesi) oluşturulması çalışmaları başlatıldı" dedi.

BROŞ OLAYI BİZİ ÜZDÜ

Uşak'ın turizm alanında bu dönemde yaşadığı en büyük talihsizliğin Arkeoloji Müzesi'ndeki sahtecilik olayının olduğunu da ifade eden Alim Tunç, " Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bu müzede ayrıca yaklaşık 46 bin tarihi eser depoda uygunsuz bir şekilde bekletiliyor. Bu yıllardır devam eden önemli bir sorun. Ben zaman zaman bu müzede incelemelerde bulundum ve depodaki eserlerin ne halde olduğunu gördüm. Bizi en fazla üzen ve imajımızı zedeleyen konu ise Karun Hazinesindeki Kanatlı Deniz Atı görünümlü Altın Broş'un sahtesi ile değiştirilmesi olayıdır. Bu olay ülke ve dünya gündemini uzun süre meşgul etti. Daha sonra ülke genelindeki müzelerde benzeri olaylar ortaya çıkartıldı. Karun Hazinesi olayı tüm Uşaklıları ve ülkemizi derinden yaraladı. Milyonlarca dolar ödenerek geri alanın bu eserlerin bu şekilde gündeme gelmesi hiç yakışık almadı. Ancak bu olayın daha fazla büyümeden diğer eserlerinde sahtesi ile değiştirilmeden ortaya çıkartılması da önemli bir işti. Broş'un sahtesi ile değiştirildiği yönündeki iddialar ortaya atıldığında biz titizlikle olayı araştırmaya başladık. Daha sonra gereken her şey yapıldı ve bu olayı gerçekleştirenler adalete teslim edildi" şeklinde konuştu.

(KY-YK)

12.04.2007 12:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title