Haberler

Akdamar Lisesi'nin Temeli Atıldı

Abone Ol

Van'ın Gevaş ilçesinde, GAMA Holding tarafından Akdamar beldesinde yaptırılacak olan 10 derslikli Akdamar Lisesi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Van'ın Gevaş ilçesinde, GAMA Holding tarafından Akdamar beldesinde yaptırılacak olan 10 derslikli Akdamar Lisesi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Kaymakam Yusuf Güni, Jandarma Bölük Komutanı Ersin Özer, Akdamar Belediye Başkanı Ferdi Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Sait Bulduk, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kurban kesiminin ardından kısa bir konuşma yapan Kaymakam Yusuf Güni, 10 derslikli prefabrik lisenin bölgedeki okul sıkıntısını gidereceğinin belirterek, "GAMA Holding tarafından beldemizde yapılacak olan prefabrik lise bu bölgedeki eğitim sıkıntımızı giderecektir. Eğitime verdikleri bu katkılardan dolayı GAMA Holding yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Prefabrik yapılan lisenin 23 Nisan'da teslim edileceğini belirten Kaymakam Güni, okulun tüm ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Törende bulunan Akdamar Belediye Başkanı Ferdi Şeker ise, beldede daha önce lise ve ilköğretimin aynı binada eğitim verdiğini belirterek, bunun da öğretmen ve öğrencilere sıkıntı yaşattığını söyledi. Van Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleri sonucunda beldede yeni bir lisenin temelinin atıldığını ifade eden Başkan Şeker, "Beldemizde prefabrik tarzı yapılacak olan 10 derslikli lisemizin temelini atmanın sevinci içerisindeyiz. Başta Van Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni'ye GAMA

Holding yetkililerine beldem adına teşekkür ediyorum" dedi.

İnşaatın teknik yapımı ile ilgili bir açıklama yapan İnşaatı Yürütme Genel Koordinatörü Koray Şahin ise, tek katlı binanın 900 metrekarelik bir alana inşa edileceğini belirterek, "Çelik konsiksiyondan oluşan malzemeden yapılacak olan lisenin duvar kalınlığı 20 santimetre olacak. Rüzgara ve depreme dayanıklı olan bu yapının yüz yıllık bir ömrü var. Lisemizin içerisinde 10 dersliğin dışında idari birimler, kazan dairesi,

depolar, tuvaletler ve lavabolar bulunacaktır" dedi.

Yapımına başlanılan lisede gerekli olan masa, sandalye, sıra, oturak ve Atatürk büstüne kadar her şeyin kendileri tarafından oluşturulacağını ifade eden Şahin, lisenin hayırlı olmasını diledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sait Bulduk Ersin Özer Yerel Gevaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title