Haberler

Akdeniz'de Kültür ve Sanat Etkinlikleri Devam Ediyor

Abone Ol

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerine devam ediyor.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerine devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şiir dinletisinden çocuk şenliğine, korodan tiyatro gösterilerine kadar pek çok etkinliğe imza atan Akdeniz Belediyesi, Mersinlilere sanat dolu bir hafta sonu yaşattı. Hafta sonunda yapılan etkinliklerden ilki, Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Merkezin Çocuk Birimi tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, birim tarafından daha önceden yapılmış olan '4-7 yaş arası çocuklar ihtiyaç analizi' çerçevesinde 'Çocuk Şenliği' düzenlendi. Akdeniz Belediyesi Güneş Mahallesi sanat atölyelerinde düzenlenen şenliğe mahalle sakinleri ve Suriye'den göç ederek Mersin'e yerleşen çocuklarla aileleri katıldı.

Bir diğer etkinlik ise Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan Zahir Kayan şiir dinletisi oldu. 'Duyguların mahşerinde dizelerin dansı' adlı Kürtçe şiir dinletisine Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş'ın yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı. Şair Zahir Kayan'ın şiirlerine, iki müzisyen de eşlik etti. Hafta sonunda bir de tiyatro oyunu sahnelendi. 'Akdeniz'de tiyatro yaşıyor' sloganıyla yapılan Tiyatro Günleri kapsamında 'Trabzon Hasırı' adlı oyun izleyicilerle buluştu. Toplumsal konuları işleyen ve geleneksel açık hava tiyatrosu olarak bilinen bu geleneksel ortaoyununu Hayali Tevfik Dinç kaleme aldı. Mehmet Çağlar, Salih Yıldırım, Erhan Sönmez, Ezgi Çağlar, Gülfidan Dizlek ve Bülent Akdemir'in rol aldığı 'Trabzon Hasırı' adlı oyunda ışık ve teknik de Ramazan Durak'a ait. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Trabzon Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title