Haberler

Akhisar'da Adli Yargı Yılı Törenle Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Akhisar Adli Yargı yılı açılışı Akhisar Adliye Sarayının zemin katında yapılan törenle başladı.

Akhisar Adli Yargı yılı açılışı Akhisar Adliye Sarayının zemin katında yapılan törenle başladı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve Manisa Baro Yönetim Kurulu üyesi Akhisar baro temsilcisi Av. Ümit Arışlıer, Adliye Sarayının Zemin katında bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması ile tören başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ilk konuşmayı Manisa Barosu Yönetim Kurulu üyesi, Akhisar Baro Temsilcisi Av. Ümit Arışlıer yaptı. Av. Ümit Arışlıer; "Manisa Barosu Akhisar temsilciliği adına 2013- 2014 Yargı Yılı Açılış Törenimizi onurlandırdığınız için sizlere saygılarımı sunuyorum. Yeni adli yılın Türk yargı erki mensupları için başarılı, halkımız için adaletli, toplumumuz için huzurlu ve verimli geçmesini diliyorum. Manisa Barosu kurulduğu günden bugüne, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti kurum ve kavramlarını savunmuş, bu ilkelerin yaşama geçmesi, yerleşmesi için mücadele etmiş ve bu konuda kararlılığını sürdürmüştür ve sürdürmeye de devam edecektir. Manisa Baromuz üyelerinin sarsılmaz bir inançla bağlı olduğu bu ilkeler, ulusumuz için de hayati bir önem taşımaktadır. Düşünceleri her zaman göz önünde tutulması gereken bir ilkeyi yansıtmaktadır. Yargı bağımsızlığının en önemli özelliği de savunma ve savunmanın özgürce yapılabilmesidir" dedi.

Törende konuşan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner; "2012-2013 yılı adli yıl döneminde Cumhuriyet Başsavcılığımızda devir alınan 8.143 soruşturma dosyası ile birlikte gelen 8.385 soruşturma dosyası olmak üzere toplam 16.578 soruşturma dosyası işlem görmüştür. 6.784 soruşturma dosyamız sonuçlanmıştır. 2013-2014 adli yılına devir edilen toplam 9.744 soruşturma dosyası mevcuttur. Bu dosyalardan 5.781 adedi faili meçhul evrak olarak araştırması sürdürülmekte, 3.963 adedi derdest soruşturma evrakı olarak işlem görmektedir. Soruşturma dosyalarında bir evvelki yıllara göre bir miktar artış olduğu gözlenmektedir. Kamuoyunun yargıdan beklentisi öngörülebilir yargı sürecinin olması davaların makul bir sürede sonuçlandırılmasıdır. Yargıdaki iş yükünün azaltılması yargının etkinlik ve verimliliğinin arttırılması yargıdan kamuoyunun memnuniyet oranının arttırılması, hakim ve C. Savcıları olarak hepimizin ortak hedefidir." dedi.

Akhisar Adli Yargı yılı açılışı törenine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Adalet Komisyon Başkanı ve Akhisar Ağır Ceza Reisi Üzeyir Şendil, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Sebahattin Bolat, Gölmarmara İlçe Emniyet amiri Cemil Emre Süel, Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş Veysel Soğuksubaşı, Hakimler, Savcılar, Sivil Toplum Örgütleri, Oda Başkanları, Daire müdürleri ve Adliye personeli katıldı. Adli Yargı yılı açılışı, ikram ile sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title