Haberler

Akhisar' da Hat Yazısı Sergisi Açıldı

Abone Ol

Akhisar' da Avukatlık Yapan ve Boş Zamanlarında Hat Yazısı ile Uğraşan Sadettin Koç 7 Ay Önce Başladığı Hat Yazılarının İlk Sergisi Akhisar Belediyesi Parkiçi Kültür Salonu'nda Açtı. O' Nun Çizgisi Adlı Güzel Yazı Sergisi Bir Hafta Boyunca İzleyicilerin Ziyaretine Açık Kalacağı Bildirildi.

Akhisar' da avukatlık yapan ve boş zamanlarında hat yazısı ile uğraşan Sadettin Koç 7 ay önce başladığı hat yazılarının ilk sergisi Akhisar Belediyesi Parkiçi Kültür Salonu'nda açtı. O' nun çizgisi adlı güzel yazı sergisi bir hafta boyunca izleyicilerin ziyaretine açık kalacağı bildirildi.

Akhisar Belediyesi Parkiçi Kültür Salonu fuaye alanında açılan sergini açılış kurdelesi Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, eski AK Parti Milletvekili Adayı Bahadır Yenişehirlioğlu ve Sadettin Koç tarafından açıldı.

Sergiyi dolaşan ziyaretçilere sanatçı Sadettin Koç eserler hakkında geniş bilgi verdi. Ayrıca tanıtım gecesi kokteyli ise Perşembe günü Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür salonunda saat 20.00' de yapılacağı bildirildi. Yaptığı eserleri hakkında geniş bilgi veren sanatçı Sadettin Koç "7 ay önce hat yazısı ile uğraşmaya başladım. Bugüne kadar Arap Hattı ile Latin kalibresini birleştirmeyi istemişimdir. Yaptığım bütün eserlere bunu yansıttım, yani doğu ile batının birleşmiş bir sentezini yansıtmaya çalıştım. Zaten şuanda dünyadaki ilmin geldi son nokta burasıdır. Bunların dışında tarihimizdeki özlü sözleri de tarayarak bunları işlemeye çalıştım. Bunları dostlarımızla paylaşmak ayrıca büyük bir keyif veriyor. Buradaki eserleri işlememde eşim Hülya hanımda bana çok büyük yardımı oldu. Kullandığımız kağıtlar hep ham kağıttır, bunların üzerlerine işleme yaparak eserlerimizi meydana getirdik" dedi.

Desteği olan herkese teşekkür eden hat sanatçısı Sadettin Koç, daha iyi eserleri meydana getirmek için çaba harcayacağını söyledi. Sergide toplam 99 parça eser bulunuyor. 5 bölüm halindeki serginin birnic bölümünde özlü sözler, ikinci bölümde aşk, üçüncü bölümünde doğuş temaları işlendi.

(BG-YK) 16.03.2008 11:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title