Haberler

Akhisar Kız Meslek Lisesi'ne Beyaz Bayrak

Abone Ol

Manisa'nın Akhisar İlçesinde Eğitim ve Öğretim Veren Zeynep Gülin Öngör Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi, Yapılan Temizlik Denetimlerini Başarıyla Geçerek Beyaz Bayrak Almaya Hak Kazandı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde eğitim ve öğretim veren Zeynep Gülin Öngör Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi, yapılan temizlik denetimlerini başarıyla geçerek Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Beyaz Bayrak teslimi için okulda tören düzenlendi. Törene Kaymakamı Mustafa Çek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer, okul idareci ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler şiirler okudu.

10 yıl boyunca Garanti Bankası'nın genel müdürlüğünü yürüten ve finans dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Akın Öngör, eşi adına yaptırdığı Zeynep Gülin Öngör Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'nin anlamlı gününe Amerikalı misafirleri ile birlikte katıldı. Törende konuşpma yapan Öngör, "Beyaz Bayrak töreni benim için sürpriz oldu. Ayrıca sevgili öğrencilere seslenmekten dolayı da çok mutlu oldum. Eşimle birlikte içinde öğrencilerin olacağı günü hep hayal ettiğimiz bu okulumuzun 3 yıl önce temelini atmıştık. Bugün ise burada cıvıl cıvıl öğrencileri görüyor olmak büyük mutluluk verici. Beyaz Bayrak sizlere sadece okulda değil her yerde önemli bir görev getiriyor. Evinizde, çevrenizde, eşinize ve dostunuza temizlik ve düzeni aşılama görevini getiriyor. Sizleri tebrik ediyorum ve kutluyorum." dedi.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sözcüer ise Beyaz Bayrak almanın önemli kriterleri olduğunu belirterek, "Bunlar temizlik, tertip, düzen ve çeşitli birimlerin oluşmasını içeriyor. Okulumuzun Beyaz Bayrak alma kriterlerini yerine getiren başta hayırsever iş adamımız Akın Öngör'e ve okul müdürüne, bölüm başkanlarına ve öğretmenlere ve en önemlisi değerli ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, okulu eğitim ve öğretime kazandıran Akın-Zeynep Gülin Öngör çiftine teşekkür ederek, "İlçemizde ilköğretim ve orta öğretimde 27 bin öğrenci var. Bu öğrencilerimiz 102 okulda eğitim görüyorlar. 52'si müstakil okul, 50'si de birleştirilmiş sınıflı köy okulumuz. 52 okulumuzda 10 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Bunlara en son Zeynep Gülin Öngör Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi eklendi. İlçemizde ilköğretimden mezun olan öğrencilerimizden yüzde 90'nı lise ve dengi okullara gidiyor. Okullarımızın Beyaz Bayrak alabilecek hale gelmesi için el birliği ile gayret etmemiz lazım, hayır severlerimiz ile katkılarıyla bunları yapmamız lazım. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum, okulumuzun Beyaz Bayrağı daimi olarak taşımasını temenni ediyorum." dedi.

Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Beyaz Bayrağı okulu yaptıran hayırsever Akın Öngör ve okul müdüresi Behiye Akleylek'e verdi.

(BG-ÖA) 04.06.2008 13:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title