Haberler

Akkuş: "Savcıları Görev Davet Ediyorum"

Abone Ol

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Ağustos ayı Belediye Meclis toplantısında, Marmaris Belediye Başkanı Ali acar’ın kendisi hakkında iş adamları hakkında usulsüz yapılarla alakalı olarak şikâyetçi olduğu yönündeki iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu açıkladı.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Ağustos ayı Belediye Meclis toplantısında, Marmaris Belediye Başkanı Ali acar'ın kendisi hakkında iş adamları hakkında usulsüz yapılarla alakalı olarak şikayetçi olduğu yönündeki iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu açıkladı.

"HEDEF SAPTIRILIYOR"

Akkuş, düzenlediği basın toplantısında, "Şahsım, firmam ve temsil ettiğim Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği tarafından Marmaris yaşayanları ve iş adamları hakkında usulsüz yapılarla alakalı olarak herhangi bir yazılı sözlü ve internet ortamında şikayetim söz konusu değildir. Sn. Belediye Başkanının kamuoyuna açıkladığı listedeki firma ve şahıslarla hiçbir organik bağımız olmadığı gibi, adı geçenlerle ilgili hiçbir sorunumuz da bulunmamaktadır. Belediye Başkanının bu listeyi hangi maksatla ve nasıl hazırladığı bilinmemektedir. Edindiğimiz intiba ise Belediye Başkanının yaptığı usulsüz işleri örtbas etmek için bizlerin ismini kullanarak hedef saptırmaya yönelmesidir. Hukuk Devletinde her kurum hesap verebilir ve şeffaf olmalıdır. Eğer Belediyede usulsüzlükler mevcut ise Sn. Belediye Başkanı hesabını verebilmeli ve kendini aklamalıdır. Adımın kullanılarak bir takım şikayetlerin yapıldığı yönündeki bu asılsız açıklamalarla ilgili olarak Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmiştir. Bu yalan yanlış listeyle durumu kurtarmaya çalışan Belediye Başkanı Ali Acar ivedi olarak kamuoyundan ve şahsımızdan özür dilemelidir" dedi.

SAHTE EVRAK İDDİASI

Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü. "Sayın Belediye Başkanı; 5 Ağustos 2014 tarihli meclis toplantısında eline bir evrak alarak, kendileri hakkında hiçbir şikayetim olmayan bir yığın firmanın adını zikretmiştir. Bu evrak gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye Başkanı, kendi hazırladığı sahte bir evrak ile açıklama yapmıştır. Bu sahte listede adı geçen firmalarla ilgili herhangi bir şikayetimiz yoktur. Bu adı geçen güzide firmalarla bir sorunumuz da bulunmamaktadır. Adımızın kullanılmasıyla bu firmaları şikayet etmiş gibi gösteren Ali Acar bu firma sahiplerinden özür dilemelidir. Başkan açıklamasında 'Yusuf Kenan Akkuş'un ikinci şikayeti' diye bu sahte listeyi açıklamış ve 'üçüncü şikayet dilekçesi de yolda' diyerek beyanda bulunmuştur. Sayın Belediye başkanı bu listelere ait şikayet dilekçelerini kamuoyuna göstermeli ve basın mensuplarına dağıtmalıdır. Ezbere tarafımıza çamur atılması Belediye Başkanına yakışmamıştır" dedi.

ASLI CEZAYİRLİ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Akkuş, Marmaris Belediyesi'nin yaklaşık 40 gündür ciddi bir inceleme geçirmekte olduğunu, bu süreçte yaklaşık 50'ye yakın binanın imara aykırı olarak yapıldığının ortaya çıktığını ve Belediye Fen İşleri Müdürü Aslı Cezayirli'nin görevden el çektirildiğini ileri sürdü. Akkuş, "Fen İşleri Eski Müdürü Aslı Cezayirli, ivedi olarak kamuoyuna neden görevden ayrıldığını, ya da ayrılmak zorunda kaldığını izah etmek durumundadır" dedi.

"MÜFETTİŞ VAR, DAHA SONRA ÇÖZECEĞİZ"

Akkuş, daire satın alanların belediyeye giderek, imara aykırılıktan ceza yediklerini belirtmeleri karşısında ilginç bir cevapla karşılaştıklarını iddia etti. Akkuş, "Belediye yetkilileri ceza yiyen vatandaşlara cevap olarak, 'Belediyemizde müfettiş var, müfettiş gidene kadar tutanak tutacağız, daha sonra işleri çözeceğiz' şeklinde beyanlarda bulunmayı da ihmal etmemişlerdir. Ayrıca şikayette bulunan vatandaşlara, 'Sizi Emlak Müşavirleri Başkanı Yusuf Kenan Akkuş şikayet etti' diyerek ve asılsız bir liste okuyarak hak arama özgürlüğümüzün de önüne geçmeye çalışmıştır. Bundan dolayı Belediye Başkanı ve yetkili personeli hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı 21.08.2014 tarihinde soruşturma başlatmış ve Kaymakamlık Makamından 4483 sayılı yasa uyarınca soruşturma izni talep etmiştir" dedi.

"AMACIMIZ VATANDAŞIN HAKKINI KORUMAK"

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş; halkın menfaatleri için halkın yanında olduklarını belirterek, "Amacımız, vatandaşlarımızın mağdur oldukları noktalarda haklarının korunması amacıyla bilgilendirmek ve yasal haklarının korunmasını sağlamaktır. Bu sebeple bizim Belediye ile başkaca bir sorunumuz yoktur. Vatandaşlarımızın bir çuval para sayarak satın aldıkları oldukları binalarla ilgili olarak yapılan yanlışları bilmeleri ve ileride daha fazla mağdur olmamaları temel amacımızdır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Yusuf Kenan Akkuş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title