Aksaray'da Bypass Ameliyatında Dışa Bağımlılık Bitti
Aksaray’da kalp hastaları çevre illere gönderilmeden ameliyatları yapılıyor.
Aksaray'da kalp hastaları çevre illere gönderilmeden ameliyatları yapılıyor.
Sağlık alanında birçok kapsamda yenilikler ve vatandaşlara yönelik rahatlıklar yaşanırken, anjiyo ameliyatının ardından Aksaray Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz aylarda başlanılan bypass ameliyatıyla hastalar dışa bağımlılıktan kurtuldu. Daha önceden hastaların çevre illere gönderildiği ve zaman kaybı nedeniyle ölümle sonuçlandığı bypass ameliyatı, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurduğu yeni uzman ekiple yapılmaya devam ediliyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Cengizhan Kılıçaslan, "Yaklaşık iki yıldır görevde olduğumuz süre boyunca büyük projelerimiz vardı. AMATEM çocuk yoğun bakım yeni hastane kalp merkezi tıp fakültesi gibi yeni projelerimi vardı. Bunlardan en kıymetlisi bizim için ilk baştaki kalp merkeziydi. Çünkü dışarıya ilk sevk veren bir ilden sevk alan bir olmamız gerekiyordu. Bunun için hükümetimizin sağlıkta dönüşüm programından yararlanarak vekillerimizin ve il başkanlarımızın desteğiyle kalp için ekip kurmamız gerekiyordu. Personelimizin eğitimini İstanbul Mehmet Akif Araştırma Hastanesi'nde tamamladık. 18 Ocak itibariyle anjiyoya başladık. Anjiyolarımız şuan itibariyle bin 500 sayıya ulaştı. 600 hastaya stent takıldı ve kalp pilini de takıyoruz. Açık kalp ameliyatını hastanede yaparak tamamlamak istedik. Daha önce ekibimizin olmadığı, 3 tane kalp damar cerrahımızın olmadığı için hastanemizde bypass ameliyatı yapılmıyordu. Şuan hastanemize kazandırdığımız yeni ekibimizle 3 tane kalp damar cerrahımızla açık kalp ameliyatını burada yapmaya başladık. Şu ana kadar 12 tane bypass ameliyatını gerçekleştirdik. En son hastamız geçen Pazartesi günü ameliyat oldu. Şuan durumu da gayet iyi. Taburculuğunu planlıyoruz. Bu hastanemizde bypass ameliyatlarına bundan sonra devam edeceğiz. Biz hastane olarak en çok sevki kalp hastalarını dışarı vererek yapmaktaydık. Şuan anjiyomuzu burada yaparak yaklaşık bin 500 hastayı dışarı göndermedik ve acil vakaların hepsinin burada yaşama tutunmalarını sağladık. Hem vatandaşımız dışarı gidip mağdur olmuyor, hem de yakınlarının yanında ameliyat ve ameliyat takibi yapabiliyoruz. Açık ameliyatın burada yapılması acil kalp krizlerini dışarıya giderken geçen sürede yaşam kaybetme risklerini bir nebze olsun ortadan kaldırdığını düşünüyoruz. Bu hizmetlerimiz inşallah devam edecek" dedi.
Bypass Ameliyatı olan 81 yaşındaki Mehmet Keser ise, kolaylıkla ve güzel bir sonuçla ameliyatının tamamlandığını söyleyerek, tüm hastane yönetimine ve personeline teşekkür etti. - AKSARAY