Alanya'da Sağlık Turizmine 700 Otel Ev Sahiliği Yapıyor
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı’nın açılışında konuşan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Tevfik Yazan, Alanya’da sağlık turizmi için ev sahipliği yapabilecek 700 otelin bulunduğunu belirtti.
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı'nın açılışında konuşan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Tevfik Yazan, Alanya'da sağlık turizmi için ev sahipliği yapabilecek 700 otelin bulunduğunu belirtti.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) katkılarıyla Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) öncülüğünde gerçekleşen "Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı" Alanya Titan Select Otel'de yapıldı. Çalıştaya Alanya Sağlık Turizmi Derneği, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği, Bolu, Adana, Erzurum, Trabzon, Bursa, İzmir sağlık turizmi dernekleri temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Tevfik Yazan, "Alanya'da sağlık turizmi için ev sahipliği yapabilecek 700 civarında tescilli otel bulunuyor. 40 yıllık turizm tecrübesinin yanında iki üniversitesi, üç özel hastanesi ve çok sayıda kliniği bulunan, yazın 300 bin kışın ise bir milyonu aşan nüfus yoğunluğuyla turizm alanında marka olmuş Alanya'da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ülke çapında ziyaretler gerçekleştirdik ve bu ziyaretler ışığında federasyonlaşma adımları attık. Tüm dernekleri tek çatı altında toplayacağız" dedi.
"Deniz, kum, güneş üçlemesinden çıkmalıyız"
ALTİD Başkanı Burhan Sili, "ALTİD olarak sağlık turizmi çalışmalarına gereken desteği veriyoruz. Bölgemizde ve ülkemizde bugünden yarına ve elimizdeki potansiyeli kullanarak birlikte hareket etmeliyiz. Turizmi her alanıyla organize ve birbirine entegre ederek 12 aya yaymalıyız. Alanya'nın her konuda ciddi potansiyeli var. Deniz, kum, güneş üçlemesinden çıkmalıyız. Bu noktada sağlık turizmi de devreye girmeli" dedi.
"Sadece hasta değil, hasta yakınlarının da rahatlığı önemlidir"
Alanya Belediye Başkan Vekili Ali Yenialp ise, "Bir ülkeden diğer bir ülkeye tedavi amacıyla gidilmesine "Sağlık Turizmi" denir. Sadece hasta değil, hasta yakınlarının da rahatlığı önemlidir. Alanya, engelsiz kent olması için çalışıyoruz. Bu konuda gelinen noktada Alanya'da yaşayan veya buraya tatile gelen engelli bireylerin hareket kabiliyeti ve yaşam standardı oldukça yüksek. Belediyemizin bu konudaki çalışmaları ülke ve dünya genelinde takdir topluyor" dedi.
" 38 bin yabancının ise mal mülk edindiği bir yerdir"
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti: "Alanya'mız; yılda yaklaşık 4 milyon turist ağırlayan, 79 ayrı milletten yabancıların yaşadığı 38 bin yabancının ise mal mülk edindiği bir yerdir. Yabancı potansiyeli açısından İstanbul'dan sonra Türkiye'de en fazla yabancının yerleştiği ikinci yerleşim yeridir. Alanya'da sadece deniz, kum, güneş turizmi değil; tarih ve kültür turizmi de vardır. Turizmi çeşitlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede de Alanya Sağlık Turizmi Derneği, Alanya'yı sağlık turizminde de tanıtma gayreti içerisinde. Daha önce geniş katılımlı bir zirve yapılmıştı bugün ise federasyonlaşma çalışmaları yürütülecek."
Gün boyu süren çalıştay sonunda sağlık turizmi derneklerini kapsayacak federasyonlaşma kararı alındı ve protokol üyelerine plaket verildi. - ANTALYA