Haberler

Aliağa Halk Eğitim Toplu Sergisi Açıldı

Abone Ol

İzmir'in Aliağa İlçesi Tüpraş Halk Eğitim Merkezi 2007-2008 Eğitim Öğretim Dönemi Düzenlenen Yıl Sonu Sergisiyle Sona Erdi.

İzmir'in Aliağa İlçesi Tüpraş Halk Eğitim Merkezi 2007-2008 Eğitim Öğretim dönemi düzenlenen yıl sonu sergisiyle sona erdi. TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi, 2007-2008 döneminde 72 farklı alanda 242 kurs açarak toplam 4522 kursiyerin eğitim görmesini sağladı. Açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin el emeklerinin sergilendiği sergiyi Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun eşi Fatma Bulgurlu tarafından açıldı. Halk Eğitim Merkezi yıl sonu toplu sergisi 10 Haziran salı gününe kadar açık kalacak.

Sergi öncesi Halk Eğitim Kursiyerlerinin hazırladığı takı defilesi, karate gösterisi ile Türk Sanat Müziği dinletisinden oluşan şölen düzenlendi. Şölene Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İzmir Emekli Cumhuriyet Baş Savcısı İlhan Mertoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Miran, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Demirkurt, ile birlikte çok sayıda vatandaş ve kursiyer katıldı. Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu şölende yaptığı konuşmada özellikle hasır bilezik çalışmalarında ulaşılan başarılı sonuçlardan söz etti. "Devlet olarak insanımıza hava, su, toprak, oksijen olmaya çalıştık. Bunlar yapıldığında insanımızın nasıl bir destan yazdığını, hasır bilezik başta olmak üzere her konuda gördük. Bu çalışmalara katılan, yürekten gönül veren, tüm Halk Eğitim Merkezi Camiasına teşekkürü bir borç biliyorum" dedi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şebnem Yörü; "Merkezimiz Aliağa'nın kültür Sanat okulu odu. Birbirinden özverili olan çalışma arkadaşlarım ve ben halkımıza hizmet edebilmek, ve hayatta onlara yeni kazanımlar sunabilmek için yorulmadan çalışıyoruz" dedi. Ardından gezilen Sergide Hasır Bilezik, Ahşap Boyama, Makine Nakışı, Ev Aksesuarları, Giyim, İğne Oyası, Çini, Takı, Kilim ve Dokuma kurslarında yıl boyunca yapılan eserler sergilendi. Davetliler Halk Eğitim öğrencilerinin yaptığı eserleri büyük bir beğeniyle inceledi.

Sergide çini kursu usta öğreticisi Aydan Yalçınkaya(27)'nın yaptığı Osmanlı Çinisi ilgi gördü. Aydan Yalçınkaya, Osmanlı Çinisinin yapım aşamalarını anlattı. Yalçınkaya; "Önce deseni çiziyoruz ve delme işlemi yapıyoruz, kömür tozuyla mamüle basıyoruz tahrirleme dediğimiz işlemden sonra boyama ve sırlama yapılıyor en son olarak da fırınlama işlemi gerçekleştiriliyor. Bir eserin hazırlanması yaklaşık iki aylık bir dönemi kapsıyor" dedi.

(CU-YK-Y) 05.06.2008 17:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title