Haberler

Almanyalı Belediyeciler Mezitli'de İnceleme Yapacak

Abone Ol

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin kardeş kenti Berlin Tempelhof Schöneberg Belediyesi'nden bir grup yetkili, ilçede inceleme yapmak ve birlikte proje geliştirmek üzere Mersin'e geldi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin kardeş kenti Berlin Tempelhof Schöneberg Belediyesi'nden bir grup yetkili, ilçede inceleme yapmak ve birlikte proje geliştirmek üzere Mersin'e geldi.

Avrupa Birliği Leonardo Projesi kapsamında kente gelen Mezitli Belediyesi'nin kardeş kenti Berlin Tempelhof Schöneberg Belediyesi personeli Bianca Hornschuch, Christine Fidancan ve Simone Kühn, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Christine Fidancan, Soli Güneş Festivali ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere Mezitli'ye geldiklerini söyledi. Mersin'in çok güzel bir kent olduğunu belirten Fidancan, "Bizler üç hafta burada olacağız. Mezitli Belediyesi ile birlikte çalışacağız. Birlikte neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz" dedi.

Başkan Yıldırım da kardeş kent Berlin'in Tempelhof Schöneberg kentiyle ilişkilerinin artarak devam edeceğini kaydetti. Konukları ile Mersin-Berlin Dostluk Derneği ve Berlin-Mersin Dostluk Derneği'nin ve iki belediyenin organizasyonu sonucunda buradaki sosyal faaliyetlerin nasıl geliştiğine ilişkin çalışmalar yapacaklarını ifade eden Yıldırım, "Bu arada, 19-20-21 Haziran 2013 tarihlerinde düzenlenecek 4. Soli Güneş Festivalimize katılarak, bizlerle birlikte festivalimize katkıda bulunacaklar. Ayrıca sanat evlerimizi, ana okullarımızı ziyaret edecekler. Burada gördüklerini, bizim kültürümüzü Almanya'da nasıl uzlaştıracaklarını gözlemlemek, izlemeye yönelik çalışmalar yapacaklar. Haziran'ın 20'sinde de kardeş kentimizin belediye başkanı ve ekibi Mezitli'yi ziyaret edecek. Festivalimizin son gününü onlarla birlikte geçireceğiz. Birkaç gün kaldıktan sonra ülkelerine geri dönecekler. Gelecek yıl da biz buradan temsilcilerimizi Almanya'ya göndereceğiz. Böylece hem kültür alışverişi hem de yardımlaşma dayanışma olacak" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Schöneberg Mezitli Berlin Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title